10 idegesítő dolog, ha kismama vagy!Kismamaként néha a falra mászunk bizonyos dolgoktól, helyzetektől, buta kérdésektől. Vannak nagyon tipikus példák erre, ezekből most leírunk néhányat, amit ha viccesen fogunk fel, talán nem is lesz olyan bosszantó…

1. Cukiságfaktor a maximumon

Néha az embernek az az érzése támad, hogy a gyermek megszületésével visszafejlődik a szülők agya… Pedig nem, nem válnak pici babákká…nem lesz puha babapopsijuk, nem lesz harapnivaló combikájuk, és édibédi pofijuk sem attól, hogy gyerekük lett. Az a baba kiváltsága csupán…A kicsik különben is csak kicsik, nem buták. Nem kell nekik gügyögni folyamatosan….és nem baj, ha nincsenek cuki babafotóid, és az sem probléma, ha nem csináltál kiscipőcskés, rózsaszín szalagos kismamafotókat.

2. Kismama­szekták

Nagyon agresszív faja az emberi lénynek…talán a legvadabb. Láttunk már elszánt életmódváltót, akik igazi fenevaddá válnak, ha valaki másképp gondolkozik, mint ők. Ilyenek azok a kismamák is, akik elszánt oltásellenesek, a kizárólagos szoptatók, a babakocsiellenző hordozós liga, a gyógyszerellenes csoportok, az otthonszülők terrorista alakulata.

Ezek az anyukák meg vannak róla győződve, ha te nem úgy csinálod, ahogy ők, bizony szaranya vagy. Mindenkit kioktatnak, beszólogatnak a facebookon, mindenhova kommentelnek és bizonygatják az igazukat, és aki ellenkező véleményen vannak, talán még el is átkozzák. A gyanútlan első babás anyuka meg jól belesétál a csapdába, és az az eredménye, hogy teljesen megtépázzák az amúgy is a béka segge alatt lévő önbizalmat.

10 idegesítő dolog, ha kismama vagy!3. Csak az anyaság, semmi más

Sokan úgy gondolják, ezen kívül semmilyen téma nem érdekli az anyukát, vagy nem képes másról beszélni, így alapból csak erről kérdeznek. Még akkor is, ha az az anyuka már dolgozik, vagy új hobbiba kezd, vagy bármi más történik vele, ami nem az anyaság szentségébe tartozik. Pedig mennyi minden lenne, amiről szívesen beszélnének az anyukák….

4. Közösségi szülőség

A Facebook­ és Instagramhasználók közül van sok olyan anyuka, apuka, akik a gyermek minden apró rezzenését közzéteszi, bejelentkezik a játszótérre…lefotózza az első kakis pelenkát, meg hogy kibújt az első fog….igaz, semmit nem lát belőle a fotón senki, de bizony az már ott van :)) Fotók, és négy­öt­hatsoros bejegyzések tömege, lényegében minden többesszámban.

5. Mellbedobás

Az anyuka mellei szinte minden vele szembejövőt érdekli, már nem csak a férfiakat. Mondjuk ők nem, de mindenki más megkérdezi, hogy szopik ­e a gyerek, van ­e elég tejcsi, fejed ­e éjszaka….Néha azon kapjuk magunkat, hogy már visszakérdeznénk, hogy a te cicid hogy van?

6. Kistesó

Még szinte ki sem bújt az első, már kérdezik, mikor jön a következő, és lesz­ e testvére, mikor, hányat szeretnénk, és értetlenül állnak, ha azt mondjuk, még nincs tervben. Mert nem mindenkinek az az álma, hogy sok gyerek vegye körül…

10 idegesítő dolog, ha kismama vagy!7. Barátok

Van még egyáltalán olyanod? Őszintén….szülés után általában még eljönnek az első pár hónapban (?) de utána már bottal ütheted a nyomukat, hiszen te anya vagy, úgysem jössz el plázázni, meg moziba…bulizni meg végképp, az milyen már…

Pedig sokszor nagyon jól esne az anyának is egy-­egy kávé, vagy egy kis segítség, bevásárlás.

8. Off­ Road a városban

Bizony, nem hülyeség, csak babakocsival elég necces kivitelezni, főleg, hogy egy élő kisember lapul benne. De vannak olyan épületek, amiket nehezen, vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni babakocsival, és ha mégis, akkor necces, hogy a járgány befér a bejáraton. Abba már bele se gondoljunk, ha ikerkocsi van…

Persze, ez mégsem olyan, mint a verseny, hiszen ott szakképzett szerelők is vannak, akik segítenek ha gond van. De ha te a babakocsiddal szerencsétlenkedsz a villamosmegállóban, a kutya nem kérdezi meg, hogy segítsen ­e, maximum jól megnéznek, hogy mégis mi a fenét csinálsz.

9. Lehetetlen ruhadarabok ajándékba

Nagyon örömteli, mikor gyermektelen barátaid jönnek babalátogatóba, és még ajándékot is hoznak. De hiába az igyekezet, az egyszarvúmintás cukinaci sajnos egyáltalán nem praktikus, ha totál zárt az alja, hiszen egy hatalmas babakakinál bizony csak aggat…

10. A baba anya felelőssége

Nem, nem egyedül csináltuk azt a gyereket. Az odáig oké, hogy apa nem tudja megszoptatni, de minden másból kiveheti a részét, hiszen a gyereknevelés minden nehézsége ellenére nagyon jó móka. Csodálatos dolog, ha már a baba érkezése után jelen van apuka is, és büfiztet, pelenkáz, tápszert kever. Aki ezt lesajnálóan nézi, azzal van inkább probléma.

Előző cikkJátsszon-e a kisfiú babákkal?
Következő cikkNéhány dolog, amire nem készítenek fel a szülés előtt