Reggel Bálint megint cipeltetni akarta magát az ovinál, de keményen ellenálltam – hiszen már 203 hetes vagyis 49 hónapos. Lassan már le kellene mondanom arról, hogy számolom a születési heteket, hiszen már nagyfiú…

Az óvodából hazafelé eszébe se jutott, hogy felvegyem, végigmesélte ovis élményeit az úton. Este 7-kor megérkezett Komám, Bálint logikai játékot játszott a telefonomon. Fél óra múlva szépen levetkőzött, és elrakta a levetett ruháit a szennyes tartóba. Fürdés után pizsamában vacsorázott az enyhén fokhagymás pirítósból.

Gyors fogmosás és esti mese gyanánt Telhetetlen méhecske dia. Kockánként hol nekem, hol Komámnak kellett olvasni a mesét. Az ágyban nézegette a világító teknőc plafonra vetített csillagait, aztán kérte a „kakaóját”, ami tej, cumisüvegből. Ivott belőle, aztán lekapcsolta a teknőcöt, és el is aludt.

Reggel Bálint szépen öltözött, mentünk az oviba. Megtudtam, hogy Bálint szeret énekelni az ovis foglalkozáson, bekapcsolódik, és fennhangon énekel. Mikor érte mentem délután, azt is megtudtam, hogy Bálint ma nagy dicséretet kapott, mert sikerült egyedül felvennie a nadrágját. (igaz, hogy fordítva). Bálint boldogan mutogatta a folyosói faliújságra kitett Mikulás csizmát, amit ő készített.

Elsétáltunk Bikfichez a kajával, Bálint nagyot nevetett, mert a zacskót is beejtettem a kutyushoz kajával együtt. Nevetésére Bikfic meglepődött, és elszaladt. Bálint mondta neki, hogy NE MENJÉJ EJ, GYEJE ENNI. Elvillamosoztunk Andihoz, a fodrászunkhoz. Bálint türelemmel kivárta a sorát, és nagyfiúsan tartotta a fejét, nézte magát a tükörben, hogyan alakul a frizurája. Nagyon szép lett a kis formás feje. Míg készítettem a vacsorát, Bálint a telefonomon nézegette a fokokat, és kiabálta nekem, hogy MOSZKVÁBAN MÍNUSZ HÁJOM FOK VAN. Fürdésig a Számos törpés kártyával játszottunk rendesen, a játékszabály szerint. Játék után Bálint egyedül vetkőzött megint, és rakta el a ruháit a szennyes tartóba. Vacsora után sokáig nem volt hajlandó elaludni.

Hétvégén Dunaújvárosba mentünk, és visszavittük Beni kutyust a családhoz. Hétfőn Bálint nehezen kelt reggel. Csukott szemmel közölte, hogy MÉG AJUDNÉK. Nehezen és lassan ment az öltözés is. Az oviba érve, viszont azonnal elszaladt a törölközőjéért, kezet mosott, aztán leült az asztalhoz, és várta a reggelijét. 4 után mentem érte, Szakadó esőben mentünk el Bikfichez, majd villamossal jöttünk haza, közben meséltem neki, hogy meglepetés várja otthon, amit a Komámmal együtt készítettünk neki. Karácsonyig minden nap kibonthat rajta egy ajándékot.

Mire elfogynak az ajándékok, akkor jön a Jézuska és Karácsony lesz. Még beugrottunk a postára, Bálint nyomta meg a sorszám papíros gombot, aztán ő figyelte a kijelzőn a kezében tartott szám alapján, hogy mikor kerülünk sorra. (4 jegyű szám volt). Otthon azonnal megcsodálta az Adventi naptárt, de nem akart róla ajándékot levenni. Komám énekelt Mikulás dalokat, de Bálint a szájára tette a kezét. Később a Karácsonyi pásztortánc már tetszett neki. Persze az énekelte, hogy „Bálintkával szépen furuglázunk”. Végül kérte, hogy vegyem le a naptárról az első ajándékot. Falra ragasztható világító bolygók és csillagok voltak a csomagban. Bálint örömében azonnal felragaszttatta velünk az ágya fölé a plafonra. Jó mulatság volt ugrálni az ágyon, és ragasztgatni a csillagokat. Utána szó nélkül vetkőzött, és ment a kádba. Az elalvással se volt probléma.

Előző cikkSzexpartnereket keresgél a férjem? Túlreagálom?
Következő cikkA kis Charlie feladta a küzdelmet! Egy világ szurkolt a kisbabának!