2013 májusát írjuk. Bálint 112 hetes, és 25 hónapos- még mindig. Én még dolgozom, de már csak májusban. Júniustól befejeződik a műsor amiben dolgoztam. Végre kicsit tudok majd Bálinttal lenni.

Bálint ismét újított egy szót. Anyumat eddig Mám-nak hívta. Egyszer megkérdeztük, hogy a mám, az a nagymamám, vagy a komám. Innentől kezdve anyum lett a Komám, ahogy ő mondja: „kohám”. Aztán finomult a „komám”-ra.  Azt hiszem megvan anyu neve.

Mostanában Bálint már szereti a könyveket. Illetve már türelmesen végig is hallgat egy mesét.

Most már próbálkozunk a színezéssel és a festéssel is. Bálint minden színt ismer már- de annyira ez a játék nem érdekli.

Bálint még mindig mamának hív. Ha épp nem vagyok a szobában, akkor kiabál:” Mama, hahó”.

A héten nem eszik sokat- ismét jön foga. Pedig azt hittem már mind kinn van.

A héten eszünk:

  • Meggyleves – ebéd
  • Fóliás hús – ebéd
  • Krumplifőzelék – ebéd
  • Alma – nasi
  • Kakaó, lekváros kalács – reggeli
  • Borsós csirkeszárny – ebéd
  • Fagyi – nasi

Anyuval még mindig a séták, a játszótér és a kosárpálya a napi program, az otthoni játékok mellett. Végre jó idő is van. A játszótéren már kacérkodik a nagy csúszdával, de felmászni még nem akar. Illetve ő akarna, de anyum nem mer vele együtt felmászni, így inkább a csúszdára csak felteszi, ameddig eléri.

A séták során néha elsétálnak a kis földalattiig. Bálint nagyon jól bírja a sétákat.

Ezen kívül sokat segít otthon. Imád rendet rakni maga után, de más után is teszi ezt. Ha anyu a ruhákat szedi le a szárítóról, mindig mondja, melyik az enyém:”Mamáé”.

A legújabb zsáner a tv-ben a Mickey egér játszótere. Szerencsére a videotárban is találtunk ilyen mesét. Bálint tátott szájjal nézi, hisz mindig van benne számolás is.

Persze a Spongyabob azért még ha megy, azt meg kell nézni. Egyik nap otthon is csináltam neki egy Ananász házat és mellé Spongyabobot…Nagyon tetszett Bálintnak. Sikítozott örömében, mikor meglátta…Majd a játék lényege az volt, hogy addig püfölte az ágyat, míg az ágyon levő általam készített Spongyabob fel nem dőlt.

A héten többször is az ujjára csukott egy-egy ajtót. Nem sírt nagyon, de hiába mondjuk, hogy vigyázzon, mintha mindent a saját kárán szeretne megtanulni.

Most már mondja a nevét is: „Báint, Péte” – Bálint Péter.

A pusziadás még mindig nem megy, csak akkor ha valamiért kell adni. Ha szeretne valamit akkor ad puszit. Kis számító.

Az esti meséket már követeli- sokszor kettőt is kell neki mesélni…

Kattints a képre és nézd meg nagyban!

 

Előző cikkMegszületett Kovács Áron kislánya
Következő cikkMár nevet is választott Fésüs Nelly

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .