26 terhes terhesség

A 26. terhességi héten újabb trükköket mutathat neked a babád- ha belelátnál a pocakodba. Egyre ügyesebb és persze egyre nagyobb is lesz.

24. terhesség

A 26 hetes magzat méretei:

Hossza kb. 35 cm, súlya megközelítőleg 870 g

Az ultrahang vizsgálat során mért értékek a betöltött 26. terhességi héten:

BPD (magzati koponya haránt átmérője): 67 mm (+/- 4 mm)

HC (a fej körfogata): 238 mm (+/- 20 mm)

AC (a has körfogata): 223 mm (+/- 25 mm)

FL (a combcsont hossza): 49 mm (+/- 5 mm)

26 terhes terhesség

Mivel a hasunk már szép nagy, ezért jön a következő rossz hír. Jönnek a striák. Akiknek gyengébbek a kötőszövetei, azoknál szinte biztosan megjelenik.

Sokszor a babád méretei miatt, már nem jó a fekvés, érzed, ha a bordáid közé rúg. Ilyenkor elég még, ha megmozdulunk, így könnyebben odébb tudjuk „tenni” a picit.

Méhed csúcsa már 5-7 cm-rel is a köldököd fölött lehet.

A baba rohamosan fejlődik. Már egyre kisebb a helye odabent.

A szívverését is hallhatod már úgy is, ha a pocakra teszed a füled (bár ez nem fog menni, azonban mások már így is hallgathatják).

A szervek növekedése mellett az idegpályák a magzat fülében tovább fejlődnek és ez lehetővé teszi, hogy a baba jobban reagáljon a hanghatásokra. Zene hallatára a pici mozogni kezd, még a pulzusa is gyorsul.

Már működnek a faggyú és izzadságmirigyei.

A méhedben a sötétség sem örök, némi fény átjut bőrödön és szöveteiden, de ez pont elég ahhoz, hogy gyermeked érzékelje a fény és sötét váltakozását.
A bőre lassan az áttetszőből opálossá kezd válni.

Erre a hétre azt mondják, hogy 10 babából mindössze 4 élné túl a megszületést. Ez az arány azonban szinte napról napra csökken.

Terhességi vizsgálatok a 26. héten:

Ezen a héten az általános havi vizsgálatok (vizelet, vérnyomás, testsúly) mellett az orvos ellenőrzi a méh növekedését, a méhszáj állapotát és a magzat szívhangját is.

“Én a héten ismét illetve továbbra is rosszul vagyok. Újra jött a hányinger és persze a fejfájás.

24. hét uh

Már látszik a Picim lába, ha kinyomja magát a pocakomon. Esténként ha játszunk, akkor szinte teljesen kinyomja a fejét a hasamon át. Azt szoktam simogatni.

Azonban sikeres volt a hetem. Végre megtaláltam azt a bizonyos zenét, a gyermekkori zenélőm dallamát. Már azt hittem nem gyártják. Mióta terhes vagyok ez a dallam jár a fejemben.

Véletlenül vetődtünk egy nagyon félreeső bababoltba. Én már meg sem próbáltam húzkodni a zenélőket. Letettem róluk.

Mikor a kiságyakat néztük körbe, körbe mégis megtetszett egy kis plüss léghajó, melynek a húzóján egy maci foglalt helyet. Próbát tettem. Azt hittem rosszul hallok. Az én zeném volt. A 31 évvel ezelőtt hallott zeném. Nem érdekelt az sem, hogy csak az az egy példány van belőle, és az kiállítási darab. Mindenki azt húzogatta már hetek, akár hónapok óta. Kellett nekem. 

A másik fontos esemény a héten, hogy voltunk 3D ultrahangon. Igaz a babám nem akarta megmutatni magát.

Azonban rendesek voltak az orvosok, mert visszahívtak két nap múlva, hogy tegyünk még egy próbát. Itt már csak 1-2 percet voltam bent, de nagyon szép képek készültek.

24. hét uh

Bálint ásított, szopizta az ujját.

Sajnos a rossz kedvem a nyuszim halála óta nem múlt el. A héten a 16 éves idős cicámat is el kellett altatni. Műtétre került sor, mert nyirok rák gyanús volt. Mikor felnyitották inkább azt javasolták, hogy ne is ébresszük fel.

Annyira vártam majd, hogy az állataim, akik szinte családtagok voltak- hisz az elmúlt majd 20 évet velük töltöttem- mit szólnak a fiamhoz. Most pedig hetek alatt vesztem el őket.”

1 hozzászólás

  1. 25.héten voltunk 4d-s ultrahangon,ahol végre megláthattuk (nem tökéletesen)de fiúnkat,Maximot. Csodálatos érzés volt,akkor derült ki,hogy fiút hordok a szívem alatt. Duci vagyok, és nekem a 24.héttől látszódott csak a pocim,szóval ekkor már büszkén sétáltam az utcán :)Nekem ekkor egyáltalán nem voltak striáim,azok a szülés előtt pár nappal jöttek csak ki,most sajna csúnya pirosak 🙁

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .