baby-in-the-sun

Évről évre egyre erősebb az UV A és UV B sugárzás. Amikor odakint még nem tombol a nyár, esetleg még csípős is lehet az idő, de már hétágra süt a nap, gondolnunk kell a sugárzás veszélyeire, hiszen a nap ereje már ilyenkor is elég nagy. Ha sétára vagy a kertbe megyünk, nagyon fontos, hogy előtte gondoskodjunk a bőr védelméről. A tavaszi UV-sugárzás is veszélyes lehet. Használjunk fényvédős krémet! Indulás előtt legalább fél órával kenjük be a baba arcát és kezét megfelelő faktorszámú, kifejezetten gyerekek részére készült védőkrémmel, mert már a tavaszi napsugarak is okozhatnak bőrpírt.

Ne feled kezzünk meg a sapkáról! Egyrészt véd a hideg ellen (piciknek lehet ez akár többrétegű), másrészt védi a fejet az erős sugárzástól.

Legyen otthon hidratáló krém!
A tavaszi séta után is érdemes hidratáló krémmel bekenni a baba bőrét, ezzel megelőzhetjük a kiszáradást.

Napszemüveg?
Igen, akár a kicsiknek is. Nem csak nyáron, tavasszal is lehet olyan erős a sugárzás, ami a szemnek is árthat. Vásároljunk babáknak való napszemüveget, de csakis szaküzletben, nehogy silány minőségű darabot fogjunk ki, ami akár a látásnak is árthat.

Napernyő a baba kocsira .
A karonülők után még nem kell szaladgálni, így a mi dolgunk könnyebb. Ha babakocsival sétálunk, a fényvédő krémek mellett érdemes beruházni egy egyszerű napernyőre, ami már akkor is nagy segítség, ha éppen nem UV szűrős anyagból készült.

Belső védelem: víz és vitaminok.
Ne gondoljunk semmi bonyolultra, egyszerűen figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék rendszeres bevitelére, és lehetőleg friss zöldségekkel és gyümölcsökkel vigyük be a szükséges vitaminokat.

Remélem hasznos volt?
_____________

Ha tetszett osszd meg az ismerőseid között 🙂

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok. Kérlek, hogy néha like-old vagy kommenteld és osszd meg a bejegyzéseimet, különben a Facebook nem osztja meg feléd a friss tartalmat!

Köszönöm szépen!


Hogy védjük meg….

Nyári terhesség
Az életfontosságú D- vitamin

 

 

Előző cikkAnya lettél, de hol maradt a nő?
Következő cikkHISZTI!! Fontos a helyes reakció!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .