Az újszülött kisfiú 15 kéz- és 16 lábujjal született – a rendellenességnek semmi jele nem volt az ultrahangos felvételeken, így a szülők sokkot kaptak.

Hirdetés

A kínai kisfiú Honghong a polidaktília extrém esete: 15 kéz- és 16 lábujjal született, azaz összesen 31 ujja van. A kezein két tenyere van – hüvelykujjai azonban nincsenek.

Honghong anyukájának szintén több ujja van a kezén, ezért a születés előtt rengeteg vizsgálatot csináltattak, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a kisfiú nem örökölte-e a rendellenességet. A felvételek nem mutattak semmit – a kisfiú mégis több ujjal született.

Kínában egyébként kifejezetten magas az extra ujjakkal születők száma: ezerből egy gyereket érint. Honghong esete azonban még így is rendkívülinek számít.

A szülők kétségbeesetten kérték az orvosokat, műtsék meg a gyereküket, de volt, ahol a műtétet túl kockázatosnak ítélték. Most találtak egy helyet, ahol vállalnák a beavatkozást, amire a családnak jelenleg nincs pénze – ezért most gyűjtést szerveznek, hogy kisfiuk normális végtagokkal élhessen.

Forrás: Daily Mail

Hirdetés