Mindannyian túl vagyunk már ezeken a meséken, hiszen nincs olyan kislány, anya, aki nem akart egyszer Ariel lenni, vagy éppen Hófehérke.

Azonban ha egy kicsit a rajzfilmek mögé tekintünk, elég fura dolgok derülnek ki.

Figyelem, csak erős idegzetűeknek ajánlott 🙂

1. Hófehérke mostohaanyja egyben Aranyhaj boszorkánya is

173755.640 173754.640

A mostohaanya a mesékben megtestesíti a gonoszságot, aki az ártatlan gyermeket próbálja kihasználni. Aranyhaj és Hófehérke nevelőszülője pedig nem pusztán külsőleg hasonlít, mindketten ugyanarra hajtanak, nem restek fiatal és üde lányokat kihasználni saját célok érdekében. Lehet, hogy valójában egy és ugyanaz a két személy?!

2. Carl meghal a mesében

173757.640

Carl Fredricksen meghal a Fel! című mese elején, miután a bíróság kimondja, hogy el kell költöznie. Russel pedig így az elmélet szerint pusztán Carl őranygala, aki segít a túlvilágra jutni, és a jelvény, az “idősek segítője” pusztán költői metafora.

3. Ariel apja nőfaló volt

173752.640

Triton király nagy nőcsábász, mi sem bizonyítja jobban, minthogy hét lánya közül egyik sem hasonlít a másikra, így valószínűleg a lányok mind más anyától vannak, így valószínűleg a sellők királya egy egész háremet tarthatott egy hatalmas kagyló alatt.

4. Hamupipőke meghízott férje mellett

173759.640

173758.640

Hiába, azért a jólét hozza magával a jó kis ebédeket, fogadásokat, és ezzel együtt néha csúnyán felszaladnak a kilók. A bizonyíték pedig egy fogadáson készült fotó, amit a Jégvarázsban kaptak lencsevégre.

5. Jafar nem is gonosz, ő jót akar…

173753.640

Jafar a mintapolgár, aki próbálja megmenteni Agrabáht egy megalomániás szultántól, aki nemtörődömségével képes lenne romba dönteni az egész birodalmat. Csupán ennyi a titok, amiért feleségül akarja venni Jázmin hercegnőt, aki viszont egy zsebes tolvajba szerelmes, aki lop, csal, hazudik. Sajnos az élet nem tündérmese 🙂

 

forrás: Instyle.hu

Előző cikkEzek az emberek idegesítik fel leginkább a kismamákat
Következő cikkKismama és a cica! Eloszlatjuk a kételyeket!