szülés, hüvelyi, természetes
A kép illusztráció!

Fogadd meg ezt a hét tippet, ha minden vágyad, hogy természetes szüléssel hozd világra a hónapok óta a pocakodban dédelgetett babádat!

A nők körülbelül 15%-ánál nem alkalmazható a természetes szülés a különféle ismert vagy még nem ismert problémák, komplikációk miatt. Ez a szám elég alacsony ahhoz, hogy bátran belevághass a természetes szülés csodálatos élményébe; különösen akkor, ha megfogadod az alábbi 7 hasznos tanácsot.

Hirdetés

Tájékozódás

Vannak szülésfelkészítő tanfolyamok, ahol elsajátíthatsz pár fájdalomcsillapítási technikát (pl. légzés, önhipnózis). Természetesen kórházak is szoktak tartani ilyeneket, de könnyedén lehet, hogy az ott tartott tanfolyam nem elég informatív neked, vagy nincs ideje a tanárnak személyes konzultációt adnia neked az egyes foglalkozások végén.

Természetes szülésre specializálódott szülésznő

Ha a szülésznővel egy húron pendül a gondolkodásmódotok a természetes szüléssel kapcsolatban, sokkal nagyobb az esély a sikeres szülésre. Ha nem találsz ilyet a közeledben, még mindig fogadhatsz magad mellé dúlát, aki segít megvalósítani az elképzeléseidet.

Súlykontroll

Egy szülés általában sokkal problémamentesebb, ha az anyuka nem túlsúlyos. Figyelj oda az egészséges táplálkozásra nemcsak a kisbabád, hanem a saját egészséged miatt is. Mozogj rendszeresen, hogy hozzászoktasd a szervezetedet a terheléshez. Ép testben ép lélek!

Minél kevesebb közbeavatkozás

Természetesen minden kötelező vizsgálaton át kell esned, ez nemcsak a te, hanem a kisbabád érdeke is. Mindazonáltal azok a nők, akik kevesebb beavatkozáson estek át a terhességük alatt, hasonlóan kevesebb beavatkozást szeretnének a szülés közben is. A szabadon választott vizsgálatokkal kapcsolatban dönthetsz úgy, hogy nem igénylsz egyet-egyet, de mindig tartsd szem előtt önmagad, és legfőképp a babád egészségét!

Kórházba indulás

Akkor hívd fel a doktort, ha a fájásaid kevesebb, mint öt percenként váltják már egymást, és egyre erősödnek. Addig tegyél-vegyél otthon, sétálgass, vagy ülj be a kádba. Ugyanis ritkább fájással könnyen lehet, hogy végül haza fognak küldeni, vagy esetleg bent tartanak és közbe is avatkoznak.

Vízzel a fájdalom ellen

Nem vagyunk mind egyformák, de ha nincs ellenedre a dolog, tölts annyi időt a vízben, amennyit csak tudsz! Ugyanis a kád, a zuhany és a szülőmedence szuper eszközök a természetes úton történő fájdalomcsillapításra.

Alkalmazd a tanultakat

Lélegezz, meditálj, mozogj, váltogasd a pozíciókat, kérj masszázst, hallgass zenét – egyszóval alkalmazd a szülésfelkészítőn tanult módszereket, hogy belelazulj a fájásokba, és végül valóban hüvelyi úton történjen meg a szülés.

Forrás: Babaszoba

Hirdetés