Chahat 8 hónaposan közel húsz kilót nyom, vagyis a kortársaihoz képest közel négyszeresen túltáplált.

Pedig Chahat Kumar teljesen átlagos kisbabaként látta meg a napvilágot Indiában, ám rendkívüli tempóban gyarapszik a súlya. A szülei rettenetesen aggódnak, hogy a végén még bele fog halni a nagy túlsúlyba. A szülők váltig állítják, hogy nem tömik a babájukat, viszont a kicsi állandóan éhes – négyszer annyit akar enni, mint kortársai.

Elvitték a kislányt ugyan orvoshoz, ám nem tudtak vért venni tőle, mert túl kemény a bőre, és túl vastag a zsírréteg a testén, hogy meg lehessen vizsgálni. Sajnos a szülőknek nincs pénzük jobb orvosra, az ottaniakkal pedig ezek szerint ki vannak segítve: ami tanácsot adtak az volt, hogy ne etessék ennyit a gyermeket.

Chahat előtt volt egy kisfiúnk, aki meghalt, mielőtt Chahat megszületett volna.” – mesélte el az anya, Reena (21) – “Próbáljunk kontrollálni az etetést, de ha Chahat nem kap akkor enni, amikor szeretne, akkor elkezd sírni. De akkor is sír, ha ki szeretne menni, de mi már felemelni is alig tudjuk. Úgyhogy csak a közelbe visszük mindig el.

Chahat szülei tagadják, hogy a kicsi súlya a nevelésük miatt szaladt ennyire el. Suraj (23), az apa szerint “Nem a mi hibánk. Az Isten adta neki ezt az egészségi problémát. Nem tudjuk irányítani. Mindig nagyon elszomorodok, mikor az emberek kinevetik a kislányomat, mennyire kövér.

Ám nem ez az egyetlen problémája Chahat-nak: nehezen lélegzik már és alszik el. Ám a szülei még hisznek abban, hogy minden meg fog változni, és a kicsi Chahat is úgy fog játszani, mint a kortársai. Jobb jövőt szeretnének neki, mint amilyen a jelen.

Forrás: TheSun

Előző cikkLassan 10 éves a gyerekem és még cumizik! Miért baj ez?
Következő cikkMozgásfejlődés másfél éves korig