Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint 2022. január elsejétől léphetne életbe a SZJA mentesség a fiatalok számára.A Z generációs fiatalok korán nőnek fel

Hirdetés

Orbán Viktor az egyik rádiós műsorban jelentette be hogy jön az adókedvezmény a fiataloknak is. Azok a fiatalok, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, jövedelemadó-mentességet kapnak. Véleménye szerint  így könnyebb lesz számukra az élet kezdete, hiszen ott van még mellette a CSOK, és a babaváró hitel is. Igaz, az SZJA-mentesség olyan kedvezmény, amihez A KSH l korcsoport bontású foglalkoztatási adatai közül a legfrissebbek a 2020. szeptember-novemberre vonatkoznak. Ez alapján tavaly ebben a három hónapban .

269 ezer 15-24 év közötti fiatal mondta azt a KSH megkérdezése során, hogy rendelkezik munkahellyel.

A KSH definíciója szerint foglalkoztatott az, aki a referencia-időszakban (ún. vonatkozási héten) legalább egy óra, jövedelmet biztosító munkát végzett, vagy munkájától csak átmenetileg (szabadság, betegség stb. miatt) volt távol. Ebbe beletartoznak azok is, akik mondjuk feketén dolgoznak, mivel a KSH nem intézményi adatokkal dolgozik ebben az adatfelvételben, hanem kérdőívekkel. Azoknál, akiket nem legálisan foglalkoztatnak, értelemszerűen nem érvényesíthető az SZJA-mentesség sem.

http://hvg.hu

Hirdetés