A kép illusztráció!

Minden szülő életében előfordul, hogy nem bírja megállítani gyermeke sírását, de van ennél rosszabb is…

Az anyuka (Jordan) többször eljutott odáig, hogy együtt sírt gyermekével, ugyanezt élte át előző 2 gyermekével is, és úgy gondolta, hogy nem a babákkal van a baj, hanem saját magával. úgy gondolta, hogy nem készült fel eléggé a gyereknevelésre, önmagát hibáztatja, majd eszébe jut valami, amit régebben édesanyja mesélt neki.

Justin, Jordan bátyja volt az első gyermek a testvérei közt, aki hasfájós volt, nehezen tudott elaludni és szerette, ha édesanyja mindig mellette van.

Egy vasárnapi napon a kis Justin zajos sírásba kerekedett az istentisztelet közepette, ekkor édesanyja a templom hátsó részébe húzódott vele, ahol találkozott egy vele egykorú anyukával, keblén egy pici babával, aki csendben szunyókált, de még a kis Justin sírására sem riadt fel.

„Mi a titka, mitől olyan könnyű vele? ’’ – kérdezte tőle Justin édesanyja.

„Nevelőanyja vagyok, nem a saját gyerekem, és ez nagyon nehéz. Első hónapjait végigsírta, de senki nem figyelt rá, senki nem törődött vele, ezért abbahagyta. Most már sosem sír, mert tudja, semmit nem ér el vele. Örüljön, hogy az Ön gyermeke sír, ez azt jelenti, megbízik az édesanyjában, ez később szorosabb kapcsolatot fog létrehozni, jobb lesz az anya-gyermek kapcsolat a jövőben is.’’

 Innentől kezdve Jordan azt tanácsolja a szülőknek, hogy legyenek hálásak gyermekük sírásáért, figyeljenek oda a kicsikre, hogy érezzék, mindig számíthatnak édesanyjukra.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Előző cikkAz érintés ereje a babáknál
Következő cikk17 biztos jel, hogy anya vagy!