Ha a baba egészségesen táplálkozik, kevesebb eséllyel alakulhat ki vitaminhiány. A vitaminhiányos állapot leginkább olyan embereknél jelentkezik akik nem figyelnek oda a táplálkozásra, vagy régóta hasmenést okozó betegség áll fenn, ami  gátolja a vitaminok felszívódását, vagy hosszú ideig antibiotikumot szedett.A D-vitamin hiánya terhesség alatt növeli az SM kockázatát a gyermekeknél

Hirdetés

Gyermekeknél a bőr a leggyakrabban sérülő testrész, a véraláfutás a bőrrel kapcsolatos sérülések leggyakoribb formája. Amint a gyerekek aktívabbá válnak, valószínűbb, hogy zúzódások lesznek, különösen a sípcsonton, az állon, a homlokon és az alsó karokon a balesetektől. A túlzott véraláfutások, amelyek úgy tünnek mintha különböző időben történtek volna ,  vagy a kevésbé jellemző helyeken (felkar, törzs, felső lábszár, az arc, a fül és a nyak oldala, valamint a fenék)van , felmerülhet a szándékos sérülés okozás.

Ez leginkább közösségbe járó gyermeknél fordulhat elő, ha van erőszakoskodó gyermek a csoportban. Ha ilyen zúzódásokat észlelünk a gyermeken , haladéktalanul beszélni kell a gondozóval, óvónővel.

Nem szabad elfelejteni hogy a gyerekek hajlamosak a zúzódásokra. Aktívak játék közben , és talán nem is veszik észre a sérüléseket. Gyakran elesnek, vagy beütik magukat valahova.

Az e fajta sérüléseket nagy valószínűséggel nem okozhatja vitamin hiány, de az aggodalmak elkerülése miatt , érdemes konzultálni az orvossal.

Hirdetés