MEGOSZTÁS

A császármetszéssel született babák egészségtelenebbek!A császármetszéssel született babák egészségtelenebbek, legalább is ezt mutatják a jelenlegi kutatások. A császármetszés már nagyon régóta ismert orvosi eljárás, régen csak akkor alkalmazták, ha az anya haldoklott, vagy éppen a baba kiemelése előtt halt meg, ilyenkor még a csecsemőt általában meg tudták menteni.

Hirdetés

Manapság a szülés alatti komplikációk megelőzése miatt van rá szükség, de vannak olyan édesanyák, akik azért választják a császármetszést, mert úgy gondolják, az “kényelmesebb”, könnyebb, gyorsabb….de ez nem biztos, hogy a baba egészségére pozitívan hat ki.

Mint tudjuk, ez a beavatkozás is veszélyes lehet, például ha elronják az epidurális érzéstelenítést, a páciens le is bénulhat.

Sokan azt gondolják, ha az orvos a császármetszést javasolja, az azért szükséges, hogy a gyermek egészségesebben jöjjön a világra. Azonban a kutatások azt mutatják, a természetesen született kisbabák erősebbek, ellenállóbbak lesznek, ennek nagyon egyszerű a magyarázata:

Ha a hüvelyen keresztül születik a baba, azelőtt találkozik a szervezete baktériumokkal, hogy kibújna, és a szervezete elkezd ellenük dolgozni, azonban császármetszés közben ilyen nem következik be a műtét steril mivolta miatt.

Az immunrendszer később aktivizálódik, és így könnyebben kaphatnak el fertőzéseket a csecsemők, nagyobb az esélye a asztma, vagy élelmiszer-allergia kialakulásának.

 

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Borzasztó pontatlanságokkal tarkított bullshit. Azért a forrást illene megjelölni, meg legalább egy aláírást kanyarintani, hogy ki is mer leírniennyi szemetet.
    Jah: eegészségtelen =/= kevésbé egészséges, mert ugyebár erre akart utalni a cikkíró.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..