A kép illusztráció

Vége a műtétnek, babádat kiemelték, pár percre láthattad, de már el is viszik míg,, rendbe raknak” ott lent! Hallod a hideg műtőben ahogy beszélgetnek, viccelődnek az orvosok, történeteket mesélnek egymásnak… Téged ez nem érdekel.. Legyen már vége, fejezzék be, te a babádat szeretnéd látni! Hiába mondták hogy minden rendbe van vele, te látni szeretnéd, és megfogni!

Hirdetés

Egyszer csak közlik, rendben anyuka, kész vagyunk, mehet fel az osztályra.. Átraknak egy másik ágyra (ugyanis nem érzed a lábaid) és már tolnak is megfigyelőbe! Ott 6 órát kell eltöltened, míg mehetsz a babádért! 6 óra… Egy örök valóságnak tűnik.. Csak is arra tudsz gondolni, hol lehet, mit csinálnak vele.. Aztán egyszer csak az ajtóban megjelenik egy nővér, kezében a gyermeked! Na anyuka, próbáljuk meg cicire tenni! És akkor ott először próbálhatod megfogni, de nem megy. Hatalmas fájdalom árad szét a testedben… Megy ki az érzéstelenítő! Nem hagyják veled, mert a nővér szerint pihenned kell!

Letelik a 6 óra,nővérke jön segít felállni! Felülni is nehezen megy, nem hogy felállni.. Akkor ott egy hatalmas lökést ad az anyai ösztön, hogy menni fog, fel kell állnom hogy el lássam a gyermekem… Közben a nyitott ajtón látod a szinte szaladgáló frissen szült anyukákat, és elkap az irigység… Neked nem sikerült! De ez még nagyobb erőt ad, igenis erős vagy, és a fájdalmaid ellenére felállsz! Gyors zuhanyzás, katéter kivétel, és mehetsz!!! Lassú léptekkel haladsz a csecsemő osztályra, hogy végre meglásd, felvehesd és megetesd életed csodáját! Szinte minden mozdulat fájdalmas, de érte megérte! Az első nap nehézségei után, napról napra erősebb leszel, szinte már el is felejted az egész műtétet, a nehézségeket! Ha bárki azt hiszi, hogy ez könnyebb útja a szülésnek, hát ez nem így van!

A,, császárnők „ a nagy fájdalmaik ellenére, hihetetlenül erősek, és az bizonyos heg, egy örök emlék arra hogy Anya lett!

Hirdetés