A világ egyik talán legrövidebb rekordba illő születése történt nemrég Manchesterben. A fiatal 25 éves kismama még nem várta kisfia születését, hiszen három hét még hátra volt a terhességéből. A férjével az a bizonyos nap is úgy telt, mint a korábbiak.

Hirdetés

Vacsoráztak, majd filmet néztek. Egyszer csak Nicole érezte, hogy elfolyik a magzatvize, ezért felkelt az ágyból. Férje azonnal kirohant a szobából, hogy mentőt hívjon. Ezzel a lépésével azonban majdnem le is maradt első fia születéséről.

Nicole ugyanis két percnyi tolófájás után, két nyomásra megszülte a kisbabáját. Elmondása szerint fel sem fogta ésszel, hogy mi történik, fájdalmat egyáltalán nem érzett. Egyszerűen csak a pici már ott feküdt a padlón a lába alatt.

A szülés utolsó másodperceire ért vissza a férje a szobába, aki azonnal Nicole mellkasára tette a babát. A pici felsírt, így megnyugodtak, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Fél órával később megérkezett  a mentőautó. Anyát és fiát is kórházba vitték, de Nicolnak csupán két- otthon is használatos- enyhe fájdalomcsillapítót adtak, majd haza is engedték őket.

Ezek a villámgyors születések rettenetesen ritkák, hiszen maga a vajúdás is – főleg első gyermeknél- legalább 12 órán át tart. A brit rekordot mégis egy 20 éves anya tartja, aki mindössze 5 perc alatt hozta világra gyermekét.

Forrás: Mirror

Hirdetés