A szülők minél korábban szeretnék a kicsit a mesékre, olvasásra szoktatni. Hiszen mennyire hasznos dolog, hogy a kicsinek fejlődik a fantáziája. Hiszen ezt később majd az életben is kamatoztatni tudja.

A könyv biznisz manapság már iparág. A mesekönyveké meg pláne. Ha valaki gyermeket szül, rögtön könyvet is ír. Sajnos sok olyan értékes darab nem kerül a polcokra, amiket mi anyukák szívesen olvasnánk. Azonban mivel az írónője nem sztár, ezért esélye sincs, hogy az értékét megossza.

Más országokban azonban szinte mindent kiadnak. Úgy látszik a lektorálás is elenyésző, ezért kerülhetnek a boltok polcaira ilyen és hasonló könyvek…Amiket akár hazánkban is olvashatunk, hiszen le is fordítjuk ezeket a „kincseket”.


The Bum Book, vagyis A fenékkönyv – már a címe is roppant beszédes, de az esztétikus borítója pláne gusztustalan tartalmat ígér: a könyv az úgynevezett vécéhumorra épül.


Mr. Kaki utazásáról szól a könyv. Igazából hasznos lehet, hiszen egy farkas segítségével mutatja be az emésztőrendszer működését


A kismajom nagy pisilőcirkusza. A sztori lényege, hogy egy fiú majom nagyon tehetségesen tud célba pisilni, de ez a lány majomnak nem sikerül. A könyv elmagyarázza a külső nemi különbségeket – végső soron ez a könyv sem értelmetlen.


Walter, a pukizó kutya. Különösebb magyarázatot nem is igényel, miről szól.


Ez gusztustalan! Nos, valóban.  A könyv sorra veszi, mit gusztustalan csinálni, így például hányni, hozzányúlni egy macska hátsó feléhez vagy éppen büdös zoknit szagolni. Köszönjük a felvilágosítást a gyerekek nevében is.


A 2001. szeptember 11. apropóján készült színező az eseményhez kapcsolódó traumák feldolgozását volt hivatott segíteni. Már ha nem generált újabbakat.


Ehhez nincs mit hozzáfűzni, mindenki tudja ki is a főszereplő


Mit tegyen a kisgyermek, ha éjjel, egy óvatlan pillanatban füvezésen kapja a szüleit? Ráadásul kérdésére a következő választ kapja: – De hát ez csak egy növény.


És íme a Kakikönyv. Amiben még olyan jó dolgokat is megtudhat a gyerek, hogy milyen játékokat tud készíteni a kakiból…

Előző cikkKakipárnát vitt a kisgyerek az óvodába!
Következő cikkA legelső császármetszések története

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .