Pisces2A horoszkópelemzés komoly tudomány, már ősidők óta jelen van az életünkben, hiszen már évezredek óta figyelik meg az emberek a csillagokat. Régen ez a tudás a műveltebb, tanultabb réteg sajátja volt. Sokszor az egyház birtokolta ezt a tudást, mellyen keresztül a népet akár félelemben is tarthatta.
Ismerős történet, hogy az egyházfők ismerték a csillagok állását, mozgását, így tudták előre kiszámolni egy esetleges napfogyatkozás idejét is. Ezzel a népet félelemben tartották.

Hirdetés

Napjainkban már nem a félelemkeltés a csillagok mozgásának megfigyelése. A horoszkóp nagyon sok mindenre választ ad. Megtudhatjuk, hogy miben vagyunk erősek és miben gyengék. Milyen lehetőségeink vannak pénzügyi téren, milyen családi élet vár ránk. Persze a horoszkóp arra mutat rá, amire képesek vagyunk, ezt meg is kell élnünk. Azonban amit írnak a csillagok, azt meg tudjuk szerezni az életben.
Természetesen itt a teljes horoszkópelemzésről beszélek és nem a napi újságokban is megtalálható horoszkópról, mert az csak a szórakoztatást szolgálja.

Általánosságban

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.
227_62774-z2-d0000115Ad18f82df67d0Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.
A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
    A Nap – 1 hónap
    A Jupiter – 1 év
    A Plútó – 20 é

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

Halak ( február 20- március 20)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

piscesA Halak jegyhez kapcsoljuk a Jupiter bolygót, mely az apaság, a bőkezűség, a szerencse bolygója is. Nagyon sok képesség kibontakoztatója.
Persze ez az egy bolygó még nem jellemzi az adott jegyben született embert. Hisz akkor minden Halak egyforma lenne. Ezért van szükség a személyes horoszkópra, hisz ott az összes bolygó adott születési pillanatban adja meg az erejét és a hatását az adott születésre.

A Halak víz jegy. Jellemző rá az érzelem, az érzékenység. Azonban nagyon szeszélyes és kiszámíthatatlan is lehet. Segítőkész, ha kell, és romantikus, de álmodozóvá válhat. Túlzottan is.
A Halak nagyon csapongó, és érzelmileg labilis. Nagyon könnyen változik a hangulata, egyszer nagyon szeret, egyszer nagyon nem… Gyorsan elkalandozik a figyelme, sokszor él álomvilágban. Ezért ha szülők vagyunk fontos az, hogy a Halak gyermeknek utat mutassunk, hogy ne csak az álmait kergesse, hanem tudja meg is valósítani őket.
A víz jegyűek nagyon értenek ahhoz, hogy mások hangulatát elrontsák. Ezt nem rosszindulatból teszik. A víz jegyűekre jellemző az anyaság, mivel a Halak bolygója pedig az apaságot is jelképezi a Halaknak nagyon fontos a család.

Ha a numerológiát nézzük, akkor a Halak száma az 7-es. A hivatás síkján ide tartoznak az elvont tevékenységek, a művészi hajlamok.

Hirdetés

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .