Fotó: Bors

A depresszió, a szülés előtt, alatt és után is felléphet. Tulajdonképpen mindenkinél van, csak a mértéke nem mindegy. A szülés utáni depresszió oka a megváltozott körülmények. Minden más mint azelőtt. Nem jársz ki, otthon vagy. A barátok , a család éli tovább az életét, te bezárva érzed magad a lakásba. Maximum a játszótérig mész el, ahol hasonló gondokkal küzdő anyukákkal találkozhatsz. A környezeted pedig nem hiszi el, hogy lehetsz mélyponton is – hiszen most született meg életed értelme.

Pedig a jeleket komolyan kell venni. És igenis ez nem unalom betegség, sznobizmus. A megváltozott körülmények, a hormonok igenis okoznak ilyet. Vannak akiknél erősebben jelentkeznek. Egy biztos, otthon vagy egy olyan kis emberi lénnyel, akit még alig ismersz, nem érted mit mond, nem tudsz vele kommunikálni. Beszélgetni lehet vele, vagy babanyelven, vagy máshogy, de válaszolni nem fog. Ez egy pörgős, dolgozó élet után – főleg, ha a szülésig dolgoztál – rettentő sokkhatás.

Kismamaként sincs ez másképpen, főleg, ha nem tudsz már dolgozni, és nehéz a terhességed.

Sokan elmennek esetleg a jelek mellett. Nem szabad!!! Az utóbbi 4  hónapban több kismama is inkább a halált választotta.

A múlt hónapban Dunaújvárosban ugrott egy kismama a halálba a kilencedik emeletről. Az ok itt is a depresszió. A válása után a bíróság az apának ítélte a közös gyermeket, ezért hiába volt már újra várandós inkább a halált választotta.

Karolina másfél évvel ezelőtt vált el a férjétől. Van egy közös kisfiuk, akit a fiatalasszony mindenkinél jobban imádott.

– A bíróság a válás után az apjának ítélte a gyereket, aki magával vitte Németországba. Láthatóan Karola ebbe teljesen beleroppant – teszi hozzá az egyik ismerőse.

A munkáját is elvesztette, időnként a piacon árult. Többször próbálta megölni magát, előfordult, hogy gyógyszereket vett be, és a nyolcadik emeletről is le akart egyszer ugrani, de azt sikerült megakadályozni. Mióta újra gyermeket várt, ismerősei reménykedtek benne, hogy letett öngyilkossági szándékáról.

Februárban pedig a fehérvári kismama, aki már az 5. hónapban volt előbb otthon elvágta a saját torkát, majd a tízedik emeletről ugrott le.

Egy szemtanú látta az esetet – „Ruha sem volt rajta, csak fehérnemű. Már nem élhetett, amikor leesett, ugyanis a torka át volt vágva. Rosszul lettem, soha nem láttam még ilyen borzalmat. A férje, Tamás nem volt otthon. Reggel mit sem sejtve indult dolgozni, a rendőrök hozták haza. A legszörnyűbb az volt, hogy az asszony anyukája a történtek előtt tíz perccel érkezett, hogy meglátogassa gyermekét. Valószínűleg látta, ahogyan a lánya végez magával. Az ugrás után véres kézzel, sikoltozva rohant le…”

A nőt mindenki vidámnak ismerte. Férjével nagyon várták az első babájukat, de az utóbbi időben depressziósnak látták – mégsem vették komolyan…

Fotó: Bors
Forrás: Bors

Előző cikk245 grammal született a kislány! Teljesen jól van!
Következő cikkMaryland – Egy négyéves kisfiú mentette meg hat társát, miután édesanyja otthagyta őket egy forró kocsiban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .