popsitörlés

Amint a gyermekünk már szobatiszta lesz, itt az idő, hogy a helyes popsitörlésre is megtanítsuk. (Persze ezután is lesz még olyan, hogy gyermekünk kiabál, hogy „ anyu töröld ki, mert kakiltam” vagy négykézláb jön ki a wc-ből, hogy anyu készenlétben legyen.)

Hirdetés

A helyes popsitörlés megtanításaAzonban, ha már óvodába kerül tudnia kell a helyes törlési módot. Ez különösen lányoknál fontos, ahol a hüvely és a végbél nyílás nagyon közel van egymáshoz.

Popsitörlés lányoknál

Mutassuk meg lányunknak, hogy ha pisilt, akkor elölről törölje ki a nuniját. Nem kell egészen a popsiig hátranyúlni. Elég a lába közéig. Ha viszont kakilt, akkor azt már hátulról kell kitörölni és nem előre felé, hanem hátra a háta felé. Nem pedig elölről hátranyúlni a lába között és előre törölni. (sajnos láttam már kicsi lányt, aki így törölte a fenekét).

Ez fertőzés forrása lehet, nem higiénikus.

Popsitörlés fiúknál

Mutassuk meg fiunknak, hogy ha pisilt, akkor is meg lehet törölgetni a kuki végét, miután picit lerázta, hogy az utolsó cseppek ne a gatyóba menjenek. Ha viszont kakilt, ő is hátulról törölje a háta felé a popsiját.

Ezek számunkra természetes dolgok, de ilyen kis apróságokat is meg kell tanítani a Piciknek, hogy egészségesek legyenek.:)

popsitörlés

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..