Attól, hogy a gyermek már iskolás korban jár, még mindig határokat kell szabnunk számukra. A nevelés ezután is a mi feladatunk, nem pedig a tanároké. Ők csak besegítenek. Azonban az iskola egy teljesen új perspektívát ad a gyermekeknek, ehhez nekünk szülőknek is igazodnunk kell. A nevelés terén is.

A jutalmazás és büntetés iskolás korban!

Az iskolakezdésnek nem lehet következménye a házimunka elmaradása. Továbbra is legyenek napi feladatai a gyerekeknek a tanuláson kívül is.

Ne csak a szokványos kérdéseket tegyék fel délután: mi volt a suliban, kaptál e piros pontot? Arról kérdezzék, hogy ő miként érezte magát, vele mi történt. Ha igazi figyelemmel hallgatjuk, biztonságot ad nekik a tudat, továbbra is ő a fontos, akkor is, ha nem ér el azonnal sikereket.

Egy életre meghatározó lehet, hogy a kisgyermek megszereti-e a tanulást. Ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elfogadjuk azt a teljesítményt, ami a képességeinek megfelelő. Az elvárható eredményt csak a pedagógustól tudhatja meg a szülő, ezért fontos a folyamatos kapcsolattartás.

Amilyen szokásrendet alakítunk ki első osztályos csemetéinknél, amilyen következetesek vagyunk, annak eredményét fogjuk élvezni a későbbiekben. Az okos szülő ebben az évben minden tanácsot meghallgat és felelősen dönt.

 

Előző cikkŐsz végi gyerekek nem szerencsések
Következő cikkÍgy válhatsz könnyedén ökoszülővé

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .