A Kosra jellemző a küzdelem, vagy magával küzd a Kos vagy mással. Nagyon kreatívak, ötletesek, vezetésre termettek. Azonban hirtelen haragúak. Döntéseiket nem mindig gondolják át, ezért könnyen beleugorhatnak dolgokba- fejjel mennek a falnak. Nagyon cselekvőek, nem tudnak a fenekükön ülni, mindig csinálnak valamit.

[divider]

kosA horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

KosA bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

Kos (március 21-április 20)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

kossA Kos a második legerősebb tűz jegy, az ego jegye is. Emiatt a tűz jegy miatt lobbanékony, nagyon bátor jellemű. Képes gyorsan felcsattanni. Azonban nagyon lelkes tud lenni, jellemző rá a kezdeményezőkészség. A vakmerőség is jellemző rá. Bármibe belevág, de nem méri fel a lehetőségeit. Ha téved, könnyen regenerálódik.

Bolygója a Vénusz, mely a nőiességet, az érzékiséget, erotikát is magába foglalja.

Persze ez az egy bolygó még nem jellemzi az adott jegyben született embert. Hisz akkor minden Kos egyforma lenne. Ezért van szükség a személyes horoszkópra, hisz ott az összes bolygó adott születési pillanatban adja meg az erejét és a hatását az adott születésre.

A Kosra jellemző a küzdelem, vagy magával küzd a Kos vagy mással. Nagyon kreatívak, ötletesek, vezetésre termettek. Azonban hirtelen haragúak. Döntéseiket nem mindig gondolják át, ezért könnyen beleugorhatnak dolgokba- fejjel mennek a falnak. Nagyon cselekvőek, nem tudnak a fenekükön ülni, mindig csinálnak valamit.

A Kos senkinek nem akar megfelelni, neki kell, hogy megfeleljen mindenki más.

Ha a numerológiát nézzük a Kos a 9-es számot képviseli. Hivatás síkján pedig ide tartoznak azok a munkák, melyek veszéllyel való szembesüléssel járnak, rendőr, tűzoltó, harcművész stb.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .