Tedd boldoggá a gyermeked! Öleld meg!

Hirdetés

Minden anya szereti ölelni a gyermekét. Akkor is ha épp a dackorszakban van. Ilyenkor ellökhet magától, elutasít, letörli a puszikat. Türelem, eljön az idő mikor megkapjuk mennyire szeret minket és örömmel fog ölelni…

Nem csak a minta miatt jó dolog, ha sokat öleljük a gyermeket. Persze itt kell megjegyezni, hogy a szülői példa is fontos. A gyermek érzelmi fejlődéséhez azt is látnia kell, hogy anya és apa is öleli egymást.

Ölelgessük őt, amennyit csak bírjuk, mert ezzel az egyszerű, melegséget árasztó mozdulattal az immunrendszerét erősíthetjük, és boldogabb gyereket nevelhetünk belőle a tudósok szerint.

Tedd boldoggá a gyermeked! Öleld meg!

A tanulmányok szerint az ölelés oxitocin hormont termel, ami örömérzetet és a kapcsolódás érzetét kelti az emberekben. A magasabb oxitocinszint miatt jobban kommunikálunk, bizalommal fordulunk mások felé, kevesebb stressznek vagyunk kitéve, és általános elégedettséget érzünk. Ráadásul még az immunrendszerünket is erősíti. Úgyhogy ha épp most érzelmi válságban lennél, akkor ne ess pánikba, csak menj, és ölelj meg valakit.

Az ölelés a világon mindenkinél működik. Felszárítja a könnyeket, gyógyítja a szív és meglepő módon a test sebeit is. Ne hagyd, hogy a rohanó életben elmaradjanak ezek a szép kifejezések. Hiszen mivel mással lehetne jobban elmondani valakinek, hogy szereted…

Azt hiszem ez még csak pénzbe sem kerül és bármikor kéznél levő „praktika”…

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..