Hazánkban is egyre több helyen épülnek új játszóterek. Már nyomuk sincs a 20-30 évvel ezelőtti fém mászókáknak, vagy veszélyes játékoknak. Bár felnőttünk azokon is. Ma már azonban a szabványok fontosak.

Budapest legjobb játszótereit itt találhatód meg.

Azonban hazánk még nagyon el van maradva az igazi játékparadicsomoktól…

Íme ilyenek a külföldi játszóterek.


Koppenhága

Az úgynevezett Brumbleby házak Koppenhága nevezetességei közé tartoznak. A kétszintes épületeket 1854 és 1972 között építették a város rászorultjainak és legszegényebb munkásainak. Később ezek a házak váltak mintává Dániában, amikor szociális otthonokat és lakásokat terveztek. A játszótér ezeket mintázza meg.


Coronado- Kalifornia

Coronoado város egyik nevezetessége a különleges inka játszótér, ahol ősi indián romok között bujkálhatnak a gyerekek.


Nishi-Rokugo – Tokio

Az egyik legnagyobb japán motorgyár a Kawasaki környékén épült ez a különös játszótér, amelyet a gyár által adományozott abroncsokból alakítottak ki. A körülbelül 3 ezer darab haszontalan gumikerék a gyerekek nagy örömére dinoszauruszokká, robotokká, mászókákká, hidakká és csúszdákká állt össze.


Plikta park – Göteborg

A göteborgi Történeti Múzeumának kiállítási tárgy és egyben játéka az a kék bálna, amely nem csak szórakoztatja a gyerekeket, de az óceán hatalmas lakójáról is tanítja őket.


Takino Hillside Park – Sapporo (Japán)

A Hillside parkban minden játékot a természet ihletett. A legnépszerűbb valamennyi között talán ez a színes, hatalmas fészek, de a játszótéren hangyabolyhoz és termeszvárhoz hasonlító játékokba is bemászhatnak a gyerekek.CLEMYJONTRI Park – Mclean, Virginia (USA)

A park különlegessége, hogy a tervezők nagy figyelmet fordítottak a játszótér kialakításakor arra, hogy a játékokat a legkülönfélébb fogyatékossággal élő gyermeke is használhassák az egészségesekkel együtt.


Landal Miggelenberg park – Hoenderloo (Hollandia)

Szabadjára engedték a tervezők gyermeki fantáziájukat, amikor megálmodták ezt a fantasztikus játszóteret. Jól tették.


Gyümölcsös játszótér – Liljeholmen (Svédország)

Ha nem szereti a gyümölcsöt, ezen a téren majd megszereti


Játszótér a Nemzeti Arborétumban – Canberra (Ausztrália)

Az ausztrál növénykertben stílszerűen óriási makkokból formázták meg a játszóteret.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .