A fűszer az egyik legjobb barátja a konyhában dolgozó anyának. Hiszen ezzel teszi ínycsiklandozóbbá az ételeket. Az, hogy veszélyt vagy akár halált is okozhat eszébe sem jut.

Hirdetés
A legkedveltebb fűszer, mégis megölt egy 4 évest!
Matthew

A téli időszak egyik legkedveltebb fűszere a fahéj, ami minden háztartásban megtalálható. Levesekhez, süteményekhez, kompótokhoz is használjuk, és dekorcélra is megfelel.

Azonban azt kevesen tudják, hogy egészségre ártalmas lehet, ha egyszerre nagyobb adagot viszünk be a szervezetbe. Ugyanis a benne lévő kumarin májgyulladáshoz, károsodáshoz vezethet, és egy teáskanállal fogyasztva torokingerlő és elzárhatja a légutakat, ami a gyermek számára már halálos.

Sajnos egy négyéves kisfiúnak, Matthewnak is ez lett a veszte, a konyhában matatott a fűszerespolcon, mikor a kezébe akadt a fahéj, megkóstolta, és a gyors segítségnyújtás ellenére sem tudták életben tartani a kiérkező mentősök.

Forrás: Hír24

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..