A 3 éves kisfiú édesanyja karjaiban hunyt el pár nappal azután, hogy a vizsgálatok kimutatták, rákos. A kis Robbie Elliot rosszul lett, szülei orvoshoz vitték, aki gyerek lázcsillapítót írt fel a kisfiúnak, mivel úgy vélte, valamilyen vírus támadta meg. Viszont a gyermek állapota egyre csak romlott, így már kórházba került. A kórházban azonban kiderült, hogy az agyában, a veséjében, a szívében és a gyomrában is daganat van. Pár nappal később a kisfiú meg is halt. A szülők tudták, hogy valami nagy baj lehet, mert Robbie egyszerre kedvetlen lett és erőtlen. A szülők az orvosoktól követelték, hogy derítsék ki, mi a baja.

Legelőször a veséjén levő daganatot találták meg, ekkor még az orvosok azt mondták a családnak, hogy gyógyítható. Amikor azonban tovább vizsgálták, minden remény elveszett. A kisfiú szervezetében olyan áttéteket képzett a rák, hogy lehetetlenné tette  gyógyulást. Az angliai család szörnyű tragédiát élt át, amikor a három éves kisfiúk az édesanyja karjaiban halt meg, alig egy kis idő után, hogy az orvosok egy egyszerű lázcsillapítóval hazaküldték.  ,,Tökéletes kisfiú volt. Arány szíve volt, kívül- belül csupa jóság volt. Beragyogott minden szobát, ahová csak belépett. Szerette a zenét, mindenkit megtáncoltatott, és megnevettetett. Olyan csodálatos kisfiú volt.” – mondta könnyek közt a 28 éves édesanya, Kayleigh Johnston.

 „A rák már mindenütt elterjedt a szervezetében. Először azt mondták nekik, hogy gyógyítható és jól reagál a kezelésre, de a következő órában már azt mondták, hogy valójában nem reagál jól a kezelésre, és semmit sem tehetnek érte. Csodálatos fiú volt. Tisztelettudó, udvarias és jól nevelt. Tényleg tökéletes volt. Soha nem gondoltuk volna, hogy valami nincs rendben vele, egészen az utolsó hétig, amikor apatikus és gyenge lett. Az édesanyja és az édesapja tudták, hogy valami baj van, és válaszokat akartak. Mióta meghalt, számukra vége lett a világnak.” – mondta a keresztapa.


Alig egy héttel a halála előtt esett át először MRI-vizsgálaton a kórházban, miután az orvosok aggódni kezdtek egy csomó miatt a lábán, és csontvelőgyulladásra (Osteomyelitis) gyanakodtak. Azonban ekkor cisztákat találtak a veséjében, és átküldték a Newcastle-i Royal Victoria kórházba, ahol kimutatták az első daganatokat.


Eleinte a családnak azt mondták, hogy a fiú daganatai kezelhetők lehetnek, de a vizsgálatok után minden maradék remény elszállt – írja a The Sun.


A keresztapa egy GoFundMe oldalt is elindított, hogy segítse a családot a temetés költségeiben. A közösség folyamatos támogatást nyújtott a családnak, adományokat és vigasztaló üzeneteket küldtek nekik.
„El sem tudom képzelni azt a fájdalmat, amit átéltek, de azt szeretném, ha tudnátok, hogy gondolunk rátok, és imádkozunk értetek.”


„Egyetlen szülőnek sem kellene átélnie ezt a fájdalmat.” – fejezték ki részvétüket az emberek.