1A horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

nyilas

A Nyilas (november 22- december 21)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

A Nyilas egy tűz jegy, emiatt lobbanékony, nagyon bátor jellemű. Képes gyorsan felcsattanni. Azonban nagyon lelkes tud lenni, jellemző rá a kezdeményezőkészség. Nagyon vakmerő tud lenni, de nem mindig méri fel a következményeket. Szétfeszíti a határait.

A nyilasra jellemző a hiszti, könnyen felcsattan, nem lehet vele vitatkozni. Azonban nagylelkű és bőkezű tud lenni. Azt hiszi magáról, hogy ő a legjobb, a legtökéletesebb- sokszor felsőbb rendűnek hiszik magukat, akik mindent jobban tudnak. Viszont nagyon jó előadók, sokan követik őket, mert elragadóak és bájosak tudnak lenni.

Szeretnek másokat dolgoztatni és nagyon fontos nekik a pénz és a luxus.

Egész életük az útkeresésről szól. Mindig nagy kérdésekre keresik a választ. Optimisták, könnyed humorral- ami lehet másnak sértő- kezelik a helyzeteket.

Ha a numerológiát nézzük a nyilas a 3-as számot viseli. Hivatás területén ide tartozik a teológia, papság és a terápiák minden ága, de a jog is közel áll hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .