A császármetszést sokan nem szeretik, hiszen úgy gondolják nem érzi át az anya a születés örömét. Pedig dehogynem. Ma már azonban részt is vehetsz ebben a folyamatban aktívan, hiszen az asszisztált császárnál, te magad is bekapcsolódhatsz a szülésbe.

A németországi Mindenben élő Oxana Kaiser az első gyermekét császármetszéssel hozta világra, majd a következő hármat természetesen szülte meg. Amikor ötödik alkalommal lett várandós, egy betegség miatt az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy a gyermek csak császármetszéssel születhet.

Mivel saját tapasztalatai alapján tudta már, hogy mi a különbség a két út között, elkeseredett volt: „A legidősebb gyermekem születése után volt bennem egy buta kis kétely, hogy ő vajon tényleg az én gyerekem-e. A többi gyerek esetében fel sem merült ez a kellemetlen érzés” – nyilatkozta Kaiser a német médiának, miután néhány hete világra jött ötödik gyermeke végül olyan eljárással született meg, amilyenre korábban Németországban nem volt példa.

A bánatát a szülésnőjének mondta el, aki segített is neki. A szüléscsapat már hallott erről a módszerről a médiából ezért úgy gondolták ki kéne próbálni.

A 2013. decemberi  eset főszereplője egy roppant elszánt ausztrál nő volt, aki 41 évesen ikreket várt, és akik 10. és 11. gyermekei voltak már. A nőnél a 36. héten vált egyértelművé, hogy természetes úton nem szülheti meg az ikreket, amitől teljesen összetört. Korábban négy császármetszése volt, mindegyiket „túl sterilnek, túl medikalizáltnak, és túl személytelennek” érezte. Mivel tervei szerint az ikrek után több gyereket már nem szül, utoljára egy emlékezetes szülésélményre vágyott.

Ehhez a módszerhez az anyát ugyanúgy bemosdatják, mint az orvost. A császár végén pedig az orvos csak a baba fejét húzza ki a mama hasából, a többi az anya dolga.

Ehhez esethez hasonlóan a német kismama is bemosakodott a műtéthez, majd miután az orvos kihúzta a kisfia fejét és vállát, és már csak a lábacskái voltak bent, a nő megfoghatta a gyermeket, és maga emelhette ki a 4100 grammos, 57 centiméter hosszú Eric Maximiliant. Az anya tökéletesen elégedett volt a szüléssel, és a szülést levezető orvosok, szülészek is pozitív tapasztalatokról számoltak be.

Lehet, hogy ezután már a császár is más élmény lehet a nők számára.

Forrás: Hír24

Előző cikk18 hónapos kisbabát mentett ki egy halász az óceánból!
Következő cikkMár a negyvenedik baba születik fehér tinccsel a hajában!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .