Hirdetés

Már többször írtunk róla mennyire fontos a gyermek neve. Hiszen az valahol ő maga lesz. A gyermek egy kicsit a nevéhez is idomul az élete során, rá jellemzővé válik. Ezért nem is értjük mi viszi rá a szülőket, hogy olykor bizony nem csak vicces neveket, de sokszor megbotránkoztató keresztnevet adnak a gyermekeiknek.

Ez lehet egy szülőnek vicces- bár nem értem hogyan tréfálkozhat egy szülő a saját gyerekével – de a gyermeke egy életen át ezzel a névvel fog élni. De legalább is 18 évig- utána már kérvényezheti a változtatást.

Egy név meghatározó az élet minden területén. Gúny lehet már az óvodában is, kizáró ok lehet a párválasztásban, de hiába a szaktudásod, az alábbi listában szereplő nevek közül biztos eggyel sem fogunk találkozni, mint államfő, vagy magas beosztású vezető.

A furcsa névadási szokások oka az Egyesült Államok alkotmányának Első Kiegészítése, amely teljes szabadságot biztosít ezen a téren. A Kossuth-ból is kedvelt keresztnév vált – legalábbis majdnem ezer amerikait így hívnak. Tennessee államban például 2013-ban a Messiah (Messiás, Megváltó) keresztnevet adta egy pár a csecsemőjének. Egy helyi bíróság azonban kötelezte a szülőket, hogy változtassák meg fiuk nevét. A bírónő indoklása szerint “ez olyan cím, amit egyetlen személy viselhet: Jézus Krisztus”. A szülők azonban fellebbeztek, és végül győztek: így gyermekük csatlakozhatott ahhoz a több ezerhez, akik ezt a nevet kapták az USA-ban. De Mohamedből, Jézusból és még Krisztusból is jó néhány szaladgál az Államokban.

Az alábbi listát egy közösségi oldalon állítottak. A kommentelők sokszor maguk sem értették, hogyan fajulhatott el ennyire a gyermekek névválasztási szokása…

Like – Ez a facebook forradalom csúcsa, de igen van ilyen keresztnév

Orgazmus – Az okot nem tudjuk, de találgatni lehet miért kapott ilyen nevet egy kislány ráadásul. Egy nővér lánygyermeke kapta ezt a keresztnevet.

Igazság – A posztoló egyik kollégáját hívják így, és az vicces helyzeteket teremt.

Düh – “Egyszer összefutottam a volt barátommal és az új barátnőjével. A hátsó ülésen ült a lány fia. A neve Rage (Düh) volt.”

Britney Shakira Beyonce –  ehhez nincs mit hozzáfűzni, nálunk is élnek Bobik, meg Jockeyk

Egyedülálló csoda – A So’Unique Miracle nevet 2014 egy amerikai kórház első 2014-ben született kisbabája kapta.

Revlon –  Ismerős lehet a név, hiszen egy kozmetikai márka. A vicc az, hogy fiú kapta ezt a nevet. Talán anyuka a névben biztos volt, és mindegy volt a születendő neme

Gabriel és Grabiel nevet viselő ikrek – Nem tudom, talán anyuka beszédhibás volt és így félreértették

Gennah Tyles – Angolul, kiejtve erőteljesen hasonlít a genitals – genitáliák – szóra… Egy kislányt boldogítottak ezzel a szülei.

E – Jól látod ennyi a keresztnév. Viszont sokat nem kell bajlódjon a leírásával

Kobra – Egy kisfiú kapta ezt a becses nevet. Talán ez is egy kedvenc sorozat címe lehet

Forrás: Szeretlekmagyarország

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Nagy az isten állatkertje de alacsony a kerítése hogy ilyen neveket adnak szegény gyerekeknek! Ezek borzalmasak! Még a Shakira, Bionce és a 3. Az még elmegy! Azok még tetszenek is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..