Ha megkérdezik az embereket, melyik hivatást tartják a legnehezebbnek az életben, a legtöbben az orvosi munkát említik meg. Azt hiszem, személyes tapasztalat révén bátran állíthatom, hogy ebben van igazság. Orvosnak lenni az egyik legkeményebb munka. 

Hirdetés

A világ legnehezebb munkája: anyának lenni!

Álmatlan éjszakák, könnyek, aggodalom és napok vagy akár hetek is eltelnek úgy, hogy az ember szinte nem is látja a családját. Az orvosok mások életéért felelősek.

Ha hibát ejtenek, akkor az egy páciens életébe is kerülhet. Egy ballépés és egy anya, apa, gyermek, testvér, barát eltávozhat az élők sorából. Ezért is mondják, hogy ha valaki orvos akar lenni, akkor imádnia kell azt, amit csinál, különben nem fog jól menni.

Mégis, ha megkérdeznének, hogy melyik a legnehezebb hivatás a világon, akkor nem ezt választanám. Azt mondanám, az anyaság.

Az anyák lényegében ugyanazokat a dolgokat tapasztalják meg, amit egy orvos. Álmatlan éjszakák, könnyek, aggodalom és sorolhatnánk. Nem csak a gyermek egészségéért felelnek, hanem MINDENÉRT. A jóllétért, nem csak fizikailag, de szellemileg és lelkileg is, az iskoláztatásért, az értékek és az erkölcs kialakításáért, az önállóságra nevelésért. Egy ballépés és a gyermek a rossz útra térhet.

Választhatja az alkoholt, a drogokat és a teljes felelőtlenséget, ambícióvesztést. Orvosként az ember megtanulja, hogyan kezeljen egy aneurizmát vagy távolítson el egy tumort. Megvan rá az utasítás és a helyes módszer.

Az anyáknak nincs ilyen útmutatójuk. Nem tudják, pontosan, hogyan kell jó anyának lenni. Csak a szeretet és az anyai ösztön azok, amelyek segítséget nyújthatnak. Mindennek tetejében, egy anya gyermekének vétségei az anyát is ugyanúgy, ha nem jobban terhelik.

Anyának lenni egyáltalán nem egyszerű dolog és úgy kell helyt állni, hogy arra senki és semmi nem tud felkészíteni. Nem tudom, hogy hányszor láttam édesanyámat sírni a bátyám, a nővérem vagy miattam. Sajnos túl sokszor.

Mégis szerencsés vagyok, hogy az anyám egy olyan nőt nevelt belőlem, aki független és képes az orvosi szakmában helyt állni. Szóval szeretnék köszönetet mondani neki és minden édesanyának a világon, hiszen fantasztikus dolgokat visznek véghez. Megérdemlik az elismerést.

Forrás : tudásfája.com

Hirdetés