Megdöbbentő dolog történt – vagy éppen orvosi csoda- Amerikában. A leszbikus házaspár már nagyon régóta vágyott gyermekre. A kismamaságról azonban egyikük sem akart lemondani, ezért az orvosok segítségét kérték.

Hosszas keresgélés után Texasban találtak egy olyan nőgyógyászt, aki megoldást tudott a problémájukra. A doktor szakterülete a mesterséges termékenyítés volt, ezért felajánlotta a segítségét a két nőnek.

Ez is érdekelhet!

A leszbikus pár egyik tagjától vett petesejtet megtermékenyítették, majd visszaültették a nőbe. A már zigóta állapotban levő sejtcsoport néhány napig az asszony testében fejlődött, mintegy inkubátorként működött a teste.

Egy héttel később műtéti úton eltávolították a zigótát a méhéből és a házastársába ültették, aki végül kilenc hónapig hordta a magzatát. A kisfiú pedig teljesen egészségesen született a kiírt időpontra. A házaspár most már egy 5 hónapos kisfiú szülei.

A házaspár egyik tagja kezdetben attól félt, hogy nem tud semmit átörökíteni a gyermekének, hiszen a petesejt a párjától származott. Viszont azzal, hogy végül is ő hordta ki a kisfiát – elmondása szerint- ő is anyának érzi magát. Így most mind a két nő édesanya lehet.

Forrás: Globalnews

Előző cikkMatyik, Jolánok pedig szinte végleg eltűntek
Következő cikkAnyu szerelmes vagyok!