Hirdetés

Örök kérdés milyen vizet és milyen kortól adhatsz a babának. A hőség idején különösen fontos a víz és a folyadék a picinek – még akár anyatej mellett is. Hiszen az anyatejnek csak az első fázisa vizes, ez szomjoltó, de a többi már nem, az a tápláló része.

A cukros üdítőket felejtsd el, sőt a teát se ízesítsd a babának. Ha nem ízlik neki válassz más ízűt neki, megtalálja amit megiszik.

Az éjszakai teaivásról is szokjatok le. Azok a babák, akiknek egész éjjel a szájukban lóg a cumisüveg és teáznak lesznek később fekete tejfogai, ami akár a maradandó fogakat is károsíthatja.

A kicsik vízháztartása nagyon érzékeny, testsúlykilogrammonként 150 milliliter folyadékra van szükségük. Ezt fedezi az anyatej, de a nagy melegben egészítsd  ki ezt is.

Csapvíz

Sokan azt gondolják, a csapvíz kellőképpen tiszta ahhoz, hogy a babák ezt igyák, de ez csak részben igaz. Nyilván az ÁNTSZ előírásai szigorúak, ezért akármi nem folyhat a csapból, de a babák érzékeny szervezete miatt a legjobb, ha a csapvizet a cumiba töltés előtt felforralod, majd megvárod, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és csak ekkor adod a babának. Így biztosan kiszűrhetsz minden esetleges baktériumot, ami minden elővigyázatosság ellenére belekerülhetett a vízbe.

Ásványvíz

Ez a nevében is benne van sokkal több ásványi anyagot tartalmaz, mint a csapvíz. Sokszor még a felnőtteknek is gondot okozhat. Ezért ezt ne add a picinek.


Babavíz

A babavíz nem attól más, hogy mellőzi az ásványi anyagokat, de sokkal kisebb mennyiségben tartalmazza azokat, illetve a vesére nézve veszélyes nitrátot és nitritet csak kicsi, nem kimutatható mennyiségben tartalmazza. A baba optimális fejlődése és egészsége érdekében ez a legjobb választás, mert megtalálható benne, amire a szervezetének szüksége van, ám nem károsítja azt.

A babavizet sem kell túlzásba vinni, tehát 1,5-2 éves kora után már nyugodtan áttérhetsz a sima vízre. Nem kell egy életen át forralgass.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..