Szeretném megosztani veletek második terhességem és szülésem történetét.

Hirdetés

2013 nyarán úgy gondoltuk a párommal, hogy jöhet a kis tesó akkor 2 éves kislányunknak. Mivel egy petevezetékem van gondoltam, sokáig fog tartani a próbálkozás ezért elkezdtem inni a cickafark-palástfű gyógyteákat. Szeptember elején költöztünk, de a ciklusom elmaradt. Szeptember 18-án pozitívat teszteltem. Párom születésnapja 23-án van és a meglepetés egy pár fehér baba cipőcske volt.

Nem fogadtam orvost (elsőnél volt), a helyi egészségközpontban kiválasztottam egy szimpatikus orvost és végig hozzá jártam. A szülés várható dátuma 2014. május 27. volt. 16. héttől havonta voltam vendég az érsebészeten is, trombózis gyanú miatt. A baba szépen fejlődött, egy héttel mindig nagyobb volt a koránál. 36. héten kórházba kerültem magas vérnyomással, és 1 hétig élveztem a terhespatológia “vendég szeretetét”. Vérnyomásomat beállították, így 37. hetesen hazajöhettem.

Adrienn_1

 

Május 13-án meleg, fülledt nap volt .37+6 napos voltam. Aznap reggel nagyon idegesen keltem. Nagylányommal elmentünk vásárolni, gondoltam nekiállok az ebédnek. Hasam sokat keményedett, derekam rendszertelenül de görcsölgetett. Ami ijesztő volt számomra, hogy nem mozgott a a baba. Főzés helyett gyorsan elmentem a dokihoz, aki azonnal fogadott: kevés magzatvíz (nem folyt el, felszívta a méhlepény), 2 ujjnyi méhszáj. Javasolta, hogy menjek be a kórházba. Hazamentem, közben szóltam anyunak, hogy megy a nagylány délután, hívtam apát, hogy menni kell. Megfőztem, gyors zuhany, bepakoltam a gyereknek és délután 2 kor indultunk a SOTE II.  Azonnal CTG-re raktak, pocakrázás, hozták a szőlőcukrot, hogy a baba megmozduljon. Kb. 1 óra múlva tudtam, hogy egyedül már nem megyek haza, így szóltam apának, hogy indulhatnak a nagylánnyal a mamához. Ez volt 16 óra körül.

17 órakor szóltak, hogy itt ma baba lesz, burkot repesztettek, magzatvíz kb. 2 dl folyt el, és vártuk a méhszáj tágulását. Jöttek a rendszertelen de elviselhető fájások, elmentem tusolni, fájások erősödtek. 18 órakor átköltöztünk a szülőszobára. Fiatal doktornő és egy idősebb szülésznő volt az ügyeletes. Akkor pont én szültem egyedül az osztályon. Mindenki nagyon kedves volt. Tudták, hogy apuka nem lesz jelen a szülésnél ezért egy pillanatra sem hagytak egyedül. 19 órakor bekötöttét az oxitocint. Rá pár percre éreztem, hogy nyomnom kell. A szülésznő utasításait próbáltam figyelni és követni. 4. kitolásra 19.23-kor megszületett kislányom Betta 10/10-es Apgar értékkel 3590 grammal és 53 cm. Gyors, viszonylag könnyű szülésem volt, nagyszerű doktornővel és szülésznővel. Ha még lesz babám biztos, hogy őket fogom felfogadni.

Adrienn_2

Betta ma már 10 hetes 6200 grammos nyugodt baba. Nővére is nagyon szereti, nincs semmi jele a testvér féltékenységnek. Bocsánat, hogy hosszú lett. Köszönöm, hogy elolvastátok.

Adrienn_3

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..