Zentai vagyok, ahonnan már érkezett egy extra rossz szüléstörténet. Az enyém picit jobb
A párom és én, mikor megtudtuk, hogy babát várunk, nagyon megörültünk! Úgy számoltuk Valentin nap környékén érkezik majd, s a nőgyógyász megerősítette, február 13-ra lettem kiírva. Teltek-múltak a hetek, hónapok, sok ultrahang és nőgyógyászati vizsgálaton estem át, ugyanis a doktornőm lelkiismeretes. Az utolsó ellenőrző vizsgálat február 12-én volt. A baba szivhangja rendben volt, ctg-n semmi jele nem volt annak, hogy legalább a közeljövőben szülni fogok, nem voltak mégcsak jósló fajások sem, a doktornő meg is vizsgált, semmi, a méhszáj zarva volt, a méhnyak 3cm. Megbeszéltük, hogy február 18-án reggel beindítják a szülést. Le voltam törve, nem akartam elhinni, hogy a kiscsaj ennyire nem akar kibujni… szépen lassan beletörődtem a dologba.
13-án piacra mentem, nagyot sétáltam, jól éreztem magam egész nap. Éjszaka, éjféltájt megébredtem pisilni, s nem tudtam visszaaludni vagy fél órát az 5 percenként belenyilaló derékfájástól, mire leesett, hogy beindultak az események…
3 óráig hagytam aludni a férjem, majd 4-re bementünk a kórházba. Izgatott voltam, nemféltem, sokkal inkább vártam a pillanatot, mikor a szülőasztalra kerülök, nővérként már láttam szülést.
9.30-kor burkot repesztettek, s bejöhetett hozzám a Férjem is. Én megéltem, ő pedig figyelte a fájások erejét, beszélt hozzám, nyugtatott és FOGTA A KEZEM! Jó érzés volt őt magam mellett tartani. Délben már 8cm-re voltam nyitva, mikor éreztem, hogy indulnak az események. Ekkor már nem fájt annyira a fájás, csak nyomtam, s éreztem, ahogy a kislányom bújik kifelé, megejtették a gátmetszést, kb. 3 újjnyis sebem lett, szinte nem is éreztem, s 12.20-kor megszületett Emese 51cm-vel és 3290gr-al. Hm… csodálatos volt őt a karomban tartani végre, s azóta is ő a mi kis kincsünk
A kórházban töltött 5 nap alatt sem volt okom a panaszra. De, vagy én vagyok nagyvon toleráns, mert nővér vagyok én is, vagyn az egész szoba kivételezett volt, mert én ott voltam, mint nővér… a lényeg, nekem csodás élmény volt a szülés, bár 2 fájás közt azt mondtam a Férjemnek, hogy a második gyerek császárral lesz. Ma már jót nevetek ezen, hisz sokkal csodálatosabb átélni mindezt!

Hirdetés

11225929_1582915421946499_1812529733_n

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..