Bálint betöltötte a 2. hetét ezen a Világon. Napi 9x evett. Még ritkán éjjel felkelt enni. Azonban ez csak evés volt és utána vissza is aludt.
Ettől a héttől már ihatott teát. Természetesen nem ízlett neki a csipkebogyó ízetlenül. Így megpróbáltam a védőnő tanácsára ízesíteni. Egy pici cukrot tettem bele. Azonban erről később lemondtam, hisz a cukor még szerintem nem neki való. Így kapott helyette egy kis mézet. Az mégis természetes cukor.
Persze ezt csak a szoktatás idejére tettem bele, majd ezt is kihagytam. Ekkor már rájött, hogy a tea finom és szomjat olt.

Az eheti újdonság, hogy Kicsi Fiam már könnyekkel sírt. Pedig ezt csak néhány hónaposan kezdik el a csemeték. Rossz volt nézni a hatalmas könnyeit, ahogy potyogtak az arcán.
Ez azért is volt szívfájdító, mert nagyon ritkán sírt.

3 hetes baba A pelenkázás tudományát még tanulom, mert elég sokszor sikerül a ruhát is átpisilni, így naponta többször öltözünk. Olyan az egész, mint kislány koromban, mikor babáztunk.

Egész nap Bálint velem van a nappaliban. A lényeg, hogy ne száműzzük a kicsit a szobájába. Ott aludjon, de ha ébren van vegyen részt a család életében. Még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy úgysem ért semmit. Ez nem így van.
Napközben ő nem alszik, nézegeti a bordó sötétítő függönyt és beszélget hozzá. Sikongat, gügyög neki.
Sokszor pedig a hátam mögé vagy egy pontra mered és elmosolyodik, majd beszélni kezd a „semmihez”. Van mikor követi a „semmit” és folyamatosan beszél hozzá. Nem tudom mit láthat, de a babák 3 éves korukig látják azt, amit mi már nem.
3 éves kor után pedig ez a képesség is háttérbe szorul, hisz jönnek a fontosabb dolgok.

3 hetes babaSajnos mi sem úsztuk meg a pelenkakiütést. Pedig gyakran cseréljük a pelust, azonban Bálint bőre rendkívül érzékeny. A végbele táján és a herezacsin nagyon piros foltok jelentek meg. Ez egy gomba, így canesten krémmel kenjük. Ha a védőnő által felírt popsikrémet használjuk, akkor rosszabb lesz. Így most marad a bepanten.

Ezen héten (bár még csak március van) megtesszük az első babakocsis sétát. Persze csak egy rövid időre. Kisfiam végig alussza az utat. Ekkor még azt hiszem, hogy majd imádni fogja a babakocsit.

Már ebben a korban is érezhető, hogy velünk akar lenni. Ha nem álmos, de már alvás idő van, akkor kiköveteli, hogy áthozzuk, hogy kézben legyen. Ez is elég korai még tőle. Természetesen mindezt nem sírva adja tudtunkra. Szépen gügyög, csicsereg.
Reggel, ha felébred nem sír. Már hallom a másik szobából, hogy fent van. Hallom, hogy beszélget, hogy csicsereg, mint egy madárka. Elbeszélget magában addig, míg be nem megyünk hozzá.

Egy hét alatt is hihetetlen fejlődés tanúja voltam. A Fiam folyamatosan mosolyog, holott még az első mosoly ideje sem lenne itt. Azonban ő egy kis optimista baba lett.:)

A saját nyelve is kezd kialakulni, hisz mondja: eö, gö, őőő.

Előző cikkBálint két hetes, és álombaba (2. hét)
Következő cikkElekes Tímea Izabella: Ha szomorú vagy…

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én fiam első mosolya is a 2.hét körül volt,de amit le is tudtam fotózni az pont 1 hónapos korában volt 🙂 Maxim 6 hetes kora óta gagyog,de napi több órákat 😀 Aki ismer az tudja,hogy én nagy dumás vagyok,azóta tudom,hogy Ő is ilyen lesz. Éjjel mikor felkelt cicizni az első hónapban akkor ő sem sírt,hanem megvárta míg én is felkelek,olyan édes volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .