Szörnyű tragédiát éltek át azok a szülők, akik egyik reggel arra ébredtek, hogy egyéves kisfiuk meghalt. Az édesanya reggel amikor felébredt, halott kisfiát látta meg először. Azonnal elkezdett kétségbeesetten kiabálni segítségért. A kicsi édesanya és édesapja között feküdt, de elkékült és nem lélegzett. A baba tizenhárom hónapos volt. A kis George Torlop azután halt meg, miután lecsúszott az ágyról és a paplan letakarta. A szülei azonnal mentőt hívtak, és közben az apa megpróbálta újraéleszteni gyermekét. Az anya segélykialakításaira a szomszédok is nyomban felfigyeltek és átrohantak hozzájuk, hátha tudnak segíteni. A mentősök perceken belül kiértek a loughori Heol Maes y Cerrigben lévő lakóházhoz, de sajnos nem tudták újraéleszteni a kisfiút. A család a nő anyukájának házában élt. Tragédia előtti nap a férfi édesapját látogatták meg, majd visszatértek otthonukba, ahol az anya megivott két pohár bort, az apa pedig két üveg sört. Ezután lefeküdtek aludni, de éjszaka felkeltek George mocorgására. Torlop felkelt, hogy megetesse a kicsit, majd tévézni kezdett, viszont közben bealudt és így maradt a kisfiú az ágyukban.

„A gyermek holtteste nem mutatott olyan sérüléseket, amelyek aggodalomra adtak volna okot. Az együtt alvás köztudottan nem biztonságos, és tudjuk, hogy az egészségügyisek látogatásuk során figyelmeztették a szülőket ezekre a veszélyekre. Nem volt kétséges, hogy a gyermekről gondoskodtak, tiszta és szerető környezetben nevelkedett” – nyilatkozta a dél-walesi rendőrség egyik nyomozója.
A vizsgálat során az is kiderült, hogy George többször aludt szüleivel együtt. „Jól ápolták, megfelelően táplálták és tisztán tartották. Halálának oka nem volt megállapítható, és nem volt nyoma fedőbetegségnek. Az alkoholfogyasztás kockázatot jelent az együtt alvás során, mivel kevésbé figyelünk a gyermek alvására. Ez egy tragikus eset és a szülők legrosszabb rémálma. Őszinte részvétemet fejezem ki nekik” – tette hozzá a nyomozó.

Előző cikkMondd a horoszkópod én megmondom milyen anya vagy
Következő cikkA családon belüli erőszak nem csak a fizikai bántalmazás