Az Országos Mentőszolgálat segítségével a 7. évfolyamos diákok tanulhatják meg az újraélesztés technikáját. A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására. A laikus életmentés, az újraélesztés tanulható, és egy felsős diák már rendelkezik kellő fizikai erővel, bátorsággal, fegyelmezettséggel ahhoz, hogy adott esetben segíteni tudjon egy másik emberen.

A laikus életmentés, az újraélesztés tanulható, és egy felsős diák már rendelkezik kellő fizikai erővel, bátorsággal, fegyelmezettséggel ahhoz, hogy adott esetben segíteni tudjon egy másik emberen.
A mentőszolgálatnak köszönhetően Magyarországon van már hagyománya a laikus életmentésnek, és fontos, hogy ez a program támogatást kapjon. Ezért indítják el a 7. évfolyamos diákoknak az újraélesztés oktatását. A program során azt is szeretnék elérni, hogy minden iskolában legyen egy olyan felnőtt, aki ért az újraélesztéshez.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója elmondta: a mentőszolgálat évente 8 ezer esetben találkozik közterületi újraélesztéssel, és a különböző programoknak köszönhetően az elmúlt két évben megduplázódott a sikeres újraélesztések száma.

Forrás:NLC.hu