Az igazán nyugodt kisbabák hajlamosak evés közben is elaludni. Ez főleg születés után az első hetekben alakul ki. Azonban nem kell aggódnunk, néhány egyszerű praktikával fel tudjuk kelteni a picit.

A legfontosabb a napirend. Ha a baba tudja mikor várható az etetés akkor már készülni fog rá. Válasszunk olyan időpontot az etetésre, mikor kicsi az esély rá, hogy aludni akarjon. Az aluszékony babákat célszerű függőlegeshez közeli helyzetben etetni. Ültessük a könyökhajlatba, fordítsuk az állát a mell vagy az üveg irányába, hogy ne kelljen keresgélnie. A hátat támasztó kézzel időnként finoman ütögessük meg a hátát, főleg, ha büfizni szeretne.

Gyengéd cirógatással, puszikkal, halk suttogással, beszéddel ébren tudjuk tartani őket. Ha a homlokát gyengéden fújjuk, vagy lejjebb vetkőztetjük is ébren tarthatóak, hiszen az alacsonyabb hőmérséklet kedvez a fent maradásnak.

Azonban csiklandozni, csipkedni nem szabad!!

Arra figyeljünk, hogy ne essünk a folyamatos etetés csapdájába. Egy lustább baba képes félóránként ébredni és nassolni. Figyeljünk arra, hogy egy etetés egy mellből történjen, hogy a baba a tej táplálóbb részét is megkapja- így az éhség kizárható a későbbiekben.

Amikor etetés közben is aludni szeretne a baba

Előző cikkAlkoholista kismamák – egy életre tönkreteszik a gyereket
Következő cikkSzülők, akik megbuktak gyereknevelésből! De mi is a szülő feladata?