Amikor meglátod a két csíkot a terhességi teszten, az életed egy szempillantás alatt megváltozik. Babát várni maga a remény, az öröm és a várakozás. Az öröm mellett azonban ott van a félelem is: az aggódás, hogy minden rendben lesz-e a babával.

Mi a helyzet akkor, ha tragédia következik be? Mi történik azokkal a nőkkel, akik megélik a szomorúságot, a fájdalmat, amikor elveszítik a kisbabájukat? És mi történik akkor, ha újra babát várnak röviddel egy ilyen veszteség után? Ők azok, akik szivárványbabát várnak. Szivárványbabának nevezzük azokat a kisbabákat, akik egy veszteség után születnek meg. Ők azok, akik olyanok, mint a szivárvány: vihar után születnek, reményt és örömöt adva.

És, hogy miért olyan különlegesek? Röviddel azután ismét várandósnak lenni, hogy egy anya elvesztette kisbabáját, nem könnyű feladat érzelmileg, hiszen a szomorúság és veszteség érzése egyidejűleg van jelen az örömmel és a reménnyel. Sok anyában ez bűntudatot kelt.

Inkább olyasmi ez, mintha a szivárványbaba a szeretet fényét hordozná, annak a szeretetét, amit az elvesztetett baba iránt érez az anya. Azok az anyák, akiknek szivárványbabája van, a megújulás és gyógyulás történeteit mesélik el az új kisbaba megszületésével, az érzelmeik a keserédes boldogságtól a határtalan örömig terjednek egyidőben.

Előző cikk27. héten született Iza, a kis amazon!
Következő cikkNyakába nőtt a nyaklánc annak az 5 éves kislánynak, akit saját anyja fogvatartott!