Hirdetés

Az anyasággal sok minden megváltozik. Nem csak egy tündéri gyerkőc anyukája leszel, néha olyan dolgokat , tulajdonságokat is felvehetsz, amiket korábban sosem. Sőt lehet te magad is megmosolyogtad ezeket, ha láttad.

Hiszen simán leállsz a bevásároló központ közepén popsit szagolgatni, hogy van e kaki. Emlékszem a babasampon részlegnél én magam is kipróbáltam a terméket. Tettem egy cseppet a kezemre és belekentem a szemembe, hogy tényleg könnymentes-e. Félig vakon, izzadságban és könnyben fürödve végre az 5. után találtam is olyat, ami nem csípett.

Íme néhány dolog, amivel te is szembesülhetsz saját magadon, ha gyereked van.

Magadban beszélsz

Mindegy hol vagy és mit csinálsz, beszélsz magadban- motyogsz magad elé. Hiszen a fejedben a rád váró feladatok vannak. Ez is természetes. És persze ne felejtsd el, otthon egy olyan babával éled a mindennapjaidat, aki még nem beszél hozzád. Te viszont egész nap beszélgetsz…Magaddal.

Hallod a hangokat

Akár horrorfilmbe is illene a dolog, mikor kiviharzol a zuhany alól, hiszen tisztán hallottad, hogy „ANYA”. Esetleg kisebb babánál sírást hallasz. Ez előfordulhat porszívózás közben is, de akár akkor is, ha épp pihensz egy kicsit és zenét hallgatsz.

Ő és Mi

Igen vannak anyukák akik harmadik személyben beszélnek magukról…Anya mindjárt jön, csak kitereget. Ismerős? És persze vannak azok, akik a gyerekükkel egy testet öltenek. Mi már letettük a cumit, kakis lett a pelusunk…

Kaki szakértés

Nézzük, hogy milyen színű, figyeljük, hogy milyen állagú, milyen szaga van, tán még a textúráját is megvizsgáljuk, persze csak alapos szemügyre vétellel. Olyan a kapcsolatunk a baba kakijával, mint egy helyszínelőnek a bizonyítékokkal. Ráadásul folyton aggódunk is miatta, ha túl sok, az baj, ha túl kevés, az is baj, szegény gyerek sosem tud jól teljesíteni kakiügyileg. Ne görcsölj rá. Később egy fóbiát is alakíthatsz kis a gyerekben, ha folyton a másik végével foglalkozol. Vannak anyukák, akik még sok évesen sem engedik lehúzni a gyerek kakiját, mert majd megnézik milyen. Ez már sok. Szegény gyerek már nem is mer kakilni.

Tolmácsolás

A babagügyögés minden babánál egyedi. És persze minden anyuka próbálja megfejteni- és igen mindig sikerül is. Csak egy kis rutin kell hozzá.

Apuka szerint ugyanazt mondja a gyerek, hiszen még csak berregni tud- de te egy egész regényt tudnál mesélni, éppen mit szeretne a kicsid.

Félperces fürdő és titokban evés

Ez is normális. Mikor már lefeküdt a gyerek hiába tervezted egész nap, hogy milyen módon kényezteted magad kicsit a kádban. Gyújtasz gyertyát, esetleg teszel fel végre egy arc pakolást, vagy netán megborotválkozol. Mire ide kerülsz marad a jól bevált 2 perces zuhany-  megszakításokkal persze, hiszen hallod, hogy ANYA – mert már olyan fáradt vagy, hogy aludni szeretnél.

Az étkezés pedig, ha nyugalomban szeretnél pár percet eltölteni, akkor irány a kis szoba- vagy akár a mosdó is. Bár tény, hogy egy nagyobb gyerek simán utánad megy, mert már kinyitja az ajtót… De azért próbálkozunk…

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..