Egy amerikai asszony mindkét lábát amputálni kellett két évvel ezelőtt egy rutinműtét közbeni műhiba miatt.

Hirdetés

Stacey Galette egy átlagos brooklyni édesanya volt egészen addig a pillanatig, amíg el nem ment a nőgyógyászához, mert sosem tapasztalt tünetei lettek. Az orvosa megállapította a méhen kívüli terhességet, amit meg kellett szakítani.

shutterstock_157689410

 

Stacey befeküdt egy new yorki kórházba, és a beavatkozást másnap el is végezték.

A nő azonban az altatásból felébredve nem volt jól, komoly hasi fájdalmai voltak, az orvosok ekkor azt mondták neki, hogy ez természetes ilyenkor, és el kell sajnos viselni. A nő állapota viszont folyamatosan romlott, a hazaküldés napján pedig már magas láza volt és hatalmas fájdalmai. Az orvosok úgy döntöttek, felnyitják a hasfalát, megnézni, mi történik odabent.

A seb felnyitásakor sokkoló látvány tárult az orvosok elé, bélsár, és genny volt a hasüregben, amit elvileg sterilizáltak.
Sajnos a terhességmegszakítást végző orvos átszúrta a bélfalat, amit nem vett észre a beavatkozás alatt.

Vérmérgezés lépett fel, és ennek velejárója az üszkösödés, az alsó végtagjai elkezdtek elhalni. Egy héten belül mindkét lábát amputálni kellett térd alatt.

A nő szülei kártérítési pert indítottak, példátlan, több, mint hatvan millió dollár kártérítést követelve.
A bíróság pedig még ennél is nagyobb összeget ítélt a károsultnak, 62 millió dollárt kapott, mert a kórház hagyta praktizálni a felelőtlen orvost.

forrás: Blikk

Hirdetés