A gyerekek ahogyan rácsodálkoznak a világra az egyik legszebb és sokszor a legviccesebb dolog a szülők a számára. De talán ez a szép az egészben…

1. 
Istvánkám talán három éves volt, mikor rányitott a füdőszobában lévő apjára. Lélekszakadva
szaladt hozzám, miközben azt kiabálta:
“Anya, anya te tudtad hogy apa is fiú?!”


2. 
Kristóf (4 éves) tegnap este, az ágyon fekvő apa legérzékenyebb pontjába térdelt egy ugrás
után. Miután apa meg tudott szólalni, azt mondta neki:
– Hát hogy lesz kistestvéred, ha összetöröd a tojásokat?!
Erre Kristóf:
– Még jó hogy nem te tojod, hanem Anya!

3.

Valamelyik nap Panna mondja, hogy kellene vinni az oviba alvós plüssöt, mert elfogyott a készlet. Megbeszéltük, hogy visz, részemről a téma le is volt zárva. Erre jött a következő kérdés, teljesen komoly képpel: – Anya, neked ugye Apa az alvós állatod?

4.

Számolom a konyhaasztalnál a pénzt. Kristóf fiam kérdezi: – Anya, ez az apa pénze vagy a tied? Mire a bátyja, Dávid: – Nem mindegy? Úgyis az anya költi el!

5.

Férjemmel beszélgetünk, mondom neki, hogy olvastam: apa lesz Alec Baldwin. Erre Gergő (3) megkérdi: – A farsangon?

6.

Misike és a párválasztás nagy kérdései: – Apa, neked hány hölgy mondott nemet, mire anyu végre hozzádment?

7.

Vendégségbe készültünk a férjemmel, és kislányunk érdeklődve nézte, ahogy apja felveszi az öltönyét: – Apa ezt a ruhát nem kellene felvenned! – szólalt meg. – Miért nem, Kicsim? – kérdezte a férjem. – Tudod, másnap reggel mindig fáj tőle a fejed!

8.

Berti (6 éves) bújik hozzám: – Anya, téged szeretlek a világon a legjobban, mert a te pocakodból bújtam ki! Apukája is hallja ezt, óvatosan megjegyzi, hogy neki is van köze a dologhoz. Erre Berti: – Á, Apa azt csak mondod, mert be akarsz kerülni a körünkbe!

9. – Mi van az arcodon, apa? – Borosta. – Hú, még jó, hogy anyának nincs ilyen!

10. “Én tudom, hogy apa csinálja a karácsonyt, mert beöltözött egyszer Télapónak, de lecsúszott a nadrágja és megláttam a kakasát és akkor felismertem, hogy ő az apa.” – Adél (5)

11. Botival készülődünk az esti fociedzésre (football club), fél ötkor már sötét van odakinn. Vidáman megjegyzi: – Apa, ez olyan, mintha night clubba mennénk, nem? – Hát…, nem egészen, oda még egy pár évig nem vihetlek magammal

12.

Felültem Voice nézés közben, mert fájt a hátam. Cicu ilyenkor mindig rajtam szunyókál, ezért meglepődve megkérdezte: – Mi a baj, Apa? – Fáj a hátam. – Megmasszírozzam? Kis idő elteltével, Cicu újra kérdezi: – Jobb már a hátad, Apa? – Nem nagyon. – Apa, akkor tudom már mi a bajod! Lehet, hogy növésben vagy!

13.

“Anya, beíratsz karatéra? Ha beíratsz, akkor megígérem, hogy mindig megvédelek majd! Jobb, ha nem bízzuk ezt apára.”

14.

„A szerelem az, hogy anya mindennap megfőzi a kávét apának, de mielőtt odaadja, megkóstolja, hogy elég finom-e.”

Előző cikkKészüljünk a télre – hozzuk „lendületbe” gyermekünk immunrendszerét!
Következő cikkMoro reflex! A baba vészriasztója!