Gyermekkoromban a saját anyámat elnézve ez a dolog olyan pofon egyszerűnek tűnt! Aztán anya lettem és rájöttem , hogy ez közel sem így van. Amióta anya vagyok már semmi sem olyan mint régen,nincs olyan , hogy “én” , már csak család van aminek azt hiszem én vagyok a mozgatórugója. Anyaként annyi feladatom van,annyi mindenben kell helytállni. És ha ez még mind nem lenne elég, ott van a külvilág ami elvárásokkal , sztereotípiákkal tesz rá az anyákra még egy lapáttal.

Hirdetés
Working Out

Szinte semmit sem alszom három hónapja,itt a két gyerek a háztartás a férjem. Ha évszázadnkènt van öt perc szabadidőm és felcsapok egy női magazint abban az öt percben annyi frusztráció zúdul rám ,hogy alig térek magamhoz! Első oldalon testtömeg index táblázat, másodikon torna gyakorlatok, a következő oldalon azt ecsetelik milyen formában kell lennem nyárra ,lapozok kettőt ahol már arról szól egy cikk, hogy mi a hét leggyakoribb oka annak, hogy a férjem megcsal. Épp kezdek kikeveredni a rám zuhant információ rengetegből, kezdem felfogni, hogy dagadt vagyok , valószínűleg az is maradok mert nincs napi 1 órám ugrálni egy három hónapos gyerek mellett, aztán már azt is tudom ha nyáron strandra megyek azt egy hulla zsákban teszem,utálom magam, irigykedek arra ,hogy mindenki dögös meg szexi én meg….

Nos én meg,  én vagyok! A férjem pedig statisztikailag nagy valószínűséggel megcsal. Gondolatban elátkoztam az összes újságírót,mire azt látom a következő oldalon : Fogadd el magad! Most nagyon boldog vagyok, hiszen ez az utolsó remény számomra, elfogadom magam ,igen úgy ahogy vagyok,szuper vagyok és felvállalom magam! Tele önbizalommal lapozok egyet,süti receptek , huhh ezek tényleg komolyan gondolják ezt a fogadd el magad dolgot! Teljes extázisban leteszem az újságot,zsibong az agyam,próbálom magam vissza rántani a valóságba. Két szempillantás alatt feleszmèlek,hegyekben a mosogatni való, a mosógép lejárt, a gyerek éhes,lassan mennem kell a másikért. Eközben pedig csak arra gondolok,hogy kerüljék bomba formába nyárra,milyen diétát kövessek ami engedi  a süti receptek felhasználását és hogyan fogadjam el önmagam amitől olyan ördögien szexi leszek hogy a férjem se csal majd meg!

Hirdetés