Már szó volt arról, mik azok a mondatok, amiket kismamaként nem szeretnél hallani, vagy mik azok amiktől egyenesen falra mászol..

Hirdetés

Azért ha már megvan a baba is vannak olyan megjegyzések, amik hallatán lehet a bicska nyílik a zsebedben.

Neked milyen mondatoktól áll égnek a hajad?

Nem túl nagy már a szoptatáshoz?

Az az anya aki tud szoptatni, össze teszi a két kezét. Hiszen hányan vannak, akik nem tudják a picit ilyen olyan ok miatt szoptatni. Aztán ha már elmúlt 1 éves a baba látványos fejlődésnek indul. Járni kezd, már eléri a kis asztalt stb. Ilyenkor jön a kérdés, hogy biztos kell-e  még szoptatni?

Kérdések, melyek minden anyát feldühítenek!

Jézus, veletek alszik?

Sok embert megbotránkoztat, ha a kicsi a szülőkkel alszik. Kezdetben azért, mert a „gondatlan” szülők biztos rá fekszenek a picire. Később pedig azért, mert nem egészséges…Ha a kérdező még tovább szeretné fokozni, akkor arra is rákérdez, ha már együtt alszotok, hogy megy a házas élet?

De édes, de miért nem beszél?

Minden babának megvan a saját tempója a beszédre. 2 évesen sem beszél még sok gyermek, maximum csak szavakat mond.  És ezzel sincs semmi baj.  Persze a televízióban a „csodagyerekek” a filmeken már 2 hónaposan beszélnek. Ha a miénk nem, akkor biztos megkapjuk, hogy vajon miért nem?

Kérdések, melyek minden anyát feldühítenek!

Nem túl kövér / sovány ez a gyerek?

Mindegy mennyit eszik, az valakinek nem fog tetszeni. Vagy egészségtelenül eteted, vagy túlságosan odafigyelsz az étkezésére. Vagy keveset kap, vagy túl sokat. Jól biztos, hogy nem tudod etetni.

Nem kéne már lefogynod?

Szoptatáskor a fáma szerint fogy az ember. Persze ez is épp úgy alkat kérdése, mint a szülést követő fogyás. Bár igaz, hogy maga a szülés a legjobb fogyókúra mert minimum 10 kilót ledobsz vele.:) Nem elég, hogy te sem a régi alakodat látod a tükörben. Azért a kedves ismerősök meg fogják jegyezni, hogy még van hasad…

Kérdések, melyek minden anyát feldühítenek!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..