Egy szívbemarkoló történet, melyet minden szülőnek és kamaszgyereknek olvasnia kell. Olívia története ugyanis nem egyedi, számos család küzd a könyv főhősének problémájával. Ezt azonban a Peter Carnavas megható formában tárja az olvasók elé. A kislány generációk közti megható történetét írja le a küzdésről, a családról és a reményről.

Olívia semmi másra nem vágyik az életében, csakhogy apja kiszabaduljon a depressziójából, melyet a kislány – a maga gyermeki fantáziájával – Elefántnak hív.

Amikor Olívia apja kilép a házból Elefánt mindenhová követi, de az elképzelt fantáziaszülemény akkor is vele van, ha apa hazaért. Nem tágít mellőle és Olívia a benne növekvő érzést, a segítségnyújtás érzését próbálja meg szembefordítani az Elefánttal.

Annak ellenére, hogy a könyv hatalmas társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, ezt mégis a gyermek szemszögéből teszi meg. Úgy, ahogyan azt a felnőttek nem láthatnák. Olívia azonban nemcsak az Elefánttal küzd nap, mint nap. Édesanyja halálát is fel kell dolgozza, akit egyévesen veszített el.

Egy félárva kislány megindító története nemcsak a szülők, de a kamaszgyerekek számára is hasznos olvasmány. A nyelvezete miatt nem véletlenül aratott hatalmas sikert az iskolások körében. A könyvnek ugyanis nemcsak a témája, de a bámulatosan kialakított grafikája is vonzza a tekintetet.

Peter Carnavas könyve bár a veszteségről szól, mégis átjárja a remény és az életigenlés szépsége. Az író az Elefántért 2018-ban elnyerte az Ausztrál Év gyerekkönyve díját. Nem véletlenül. Hiszen Olívia történetével már több százezren tudtak azonosulni. A kislány életszeretete és a családjához fűződő erős köteléke pedig számos család életét változtatta meg pozitív irányban.

A könyvet itt szerezheted be.