A fejtetű kisgyerekeknél, főleg óvodáskorban és az általános iskola alsó tagozatában, viszonylag gyakran előfordulhat, és amikor a hagyományos kezelések nem válnak be, a szülők néha őrült módszereket próblnak ki. Charity Sutter édesanyja drasztikus lépésre szánta el magát, amelynek tragikus következményei lettek.Családi rangsor! Vajon Neked hol a helyed?

Charity 4 éves volt, amikor az édesanyja benzint öntött a fejére, amit a fűnyírójukból szerzett, és azzal próbálta meg kiirtani a szívós parazitákat.

„A nagymamám állt elő az ötlettel.” – magyarázta a most 21 éves Charity a Michigan állambeli Flintből. „Azt mondta anyámnak, hogy annak idején petróleummal kezelték a tetves hajat, és, hogy ez hatékonyabb, mint bármelyik módszer, amit eddig próbált. Ha visszagondolok, nem is tudom, hogy gondolhatott erre tényleges lehetőségként, hiszen nagyon veszélyes dolog.”

Charity elmesélte, hogy az anyja kétségbeesett, amikor egyetlen termék sem vált be a tetvek ellen, és ezért hajlott erre a drasztikus megoldásra. „Az sem segített, hogy a féltestvéreim – anyám előző kapcsolatából – gyakran meglátogattak, és folyton megfertőztük egymást. Nem akarok senkit hibáztatni, de ez határozottan egy ördögi kör volt, amelyben mi, gyerekek, folyton átadtuk egymásnak a tetveket.” – idézte fel Charity.ADVERTISING

„Anyám kétségbeesett volt. Nem engedhettük meg magunknak, hogy folyton drága kezelésekre költsünk, amelyek ráadásul nem is működtek, és már nem tudta, mit tegyen.”