A szülők nem is gondolják, mekkora bajt hozhat egyetlen hajszál, ami véletlenül a gyermek valamelyik testrészére tekeredik. Hiszen egészen apró dolog, könnyen szakad. A leggyakrabban ruháról, szőnyegről, zokniról tapad a gyermek testére. Itt az ellenpélda, hogy nem is olyan kis dolog ez:

Apróság, de órási veszélyt jelent!A napokban megjelent egy kansasi apa posztja a Facebookon, amit már több tízezren osztottak meg.

A négytagú család vacsorázni indult, amikor az öt hónapos kislányuk keservesen sírni kezdett. Próbálták megnyugtatni, sikertelenül. Mivel az eddig alkalmazott módszerek nem váltak be, és a kislány testhőmérséklete is emelkedni kezdett, az édesanya levetkőztette, ekkor az apuka egy borzasztó dologra lett figyelmes: A babának egy hajszál tekeredett a lábujjára, ami teljesen belevágódott a bőrbe.

Egy amerikai orvos, Dr. Julie L. Gallombardo szerint ez a probléma sokkal gyakoribb és súlyosabb, mint ahogyan azt gondoljuk, mert akár el is veszítheti a gyerek a lábujját, ujját, ha nem veszik észre időben a rátekeredett hajszálat. Olyan mély sebet ejt, hogy súlyos, elfertőződött seb alakulhat ki, ami legrosszabb esetben amputációval végződik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .