American Airlines

Rájár a rúd mostanában a légi közlekedésre, ezúttal egy kismamának gyűlt meg a baja egy durva alkalmazottal.

Nem egészen két hete történt, hogy a 69 éves David Daót kellett kórházba szállítani, miután a biztonsági őrök testi kényszert alkalmazva leszállásra kényszerítették, mert túl sok jegyet adtak el arra a járatra, és a személyzetnek nem volt már helye. Az eset nagy nemzetközi vihart kavart, hiszen ez a fajta a durva, közönséges és az emberi jogokhoz méltatlan bánásmód sokakban sebeket szakított fel. Egy 94 éves nagymama például nem sokkal később mesélte, hogy a 16 órás repülőútja során áthelyezték a 2.800 angol fontos business class székből egy sokkal ócskábba, mert nem engedhették meg neki, hogy a lánya a repülőút során a fedélzeten járkáljon és segítsen neki (a személyzet sem akart ilyesmivel foglalkozni).

Hirdetés

A mostani eset azon robbant ki, hogy a nő magánál tarthatja-e a babakocsit, vagy sem. Mivel egy férfi alkalmazott közölte a nővel, hogy nem maradhat nála repülés közben a babakocsi, helyet próbált neki keresni. Egy férfi utas előrement, hogy megkérdezze annak az alkalmazottnak a nevét, aki elvette a nőtől a babakocsit. Ezután a Facebookon megjelent felvétel szerint a légitársaság egyik utaskísérője lépett be a gépbe, és összeütközött az utassal, majd veszekedni kezdtek.

A többi utas későbbi nyilatkozatai alapján a férfi alkalmazott durván kitépte a nő kezéből a babakocsit, amivel majdnem eltalálta lendületből az utas egyik kisgyerekét. Az incidenst elszenvedő nő elmondása szerint egy női alkalmazott javasolta neki, hogy keressen helyet a babakocsinak, mivel összecsukva kis helyet foglal. Ám mikor megjelent a férfi, hiába mondta neki, hogy ki adta a javaslatot, durván lépett közbe.

Az American Airlines szabályzata szerint kisebb babakocsik szállíthatóak az utastérben is. A légitársaság ugyan sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, de sejthető, hogy a veszekedésben megsérült anyát ez nem fogja kárpótolni.

Forrás: HVG

Hirdetés