Az anyai ösztön sokak szerint születésüktől benne van a nőkben, míg mások szerint a baba születése váltja ki. Az első igazán nehéz próbatételt az első otthon töltött éjjel jelenti az anyukának. Még a szülés fájdalmai is háttérbe szorulnak, mikor a pici sírni kezd.

De hogyan is érthetné meg egy ifjú anya mit szeretne a baba?

Egy másik nagyobb „baba” is ott áll a háttérben, aki szintén igényekkel rendelkezik, és bármennyire szeretne segíteni nekünk, az ő apasága is lassan alakul ki. És persze mikor máskor kezd rá a kicsi sírni? Mikor végre a fáradt szülők aludni mennének.

Az anyai ösztön! Valóban velünk születik!Ne veszítsétek el a fejeteket, reagálnotok kell, de semmi másotok nincs csak az ösztön. Ha azt érezzük, a gyerek éhes, etessük meg. Ha azt látjuk, hogy babusgatásra vágyik, akkor tegyük ezt. A hangok és az adott igények egy idő után összeállnak a fejünkben. Rájövünk, hogy bizonyos sírások mit jelentenek a picinél. Figyeljünk arra, mire hogyan reagál a baba.

Az anyai ösztön ritkán hazudik. Mindig megmondja mit kell tenni, és ha odafigyelünk, akkor egy idő után profivá válunk. Az általános éretlenségünk letisztul, kialakul a kommunikáció közöttünk.

Egy fontos dolgot mindig tarts szem előtt, az anyai ösztön ott szunnyad mindenkiben, és kellő odafigyeléssel jól fejleszthető.

Előző cikkHidd el van akinek rosszabb a napja, mint neked!
Következő cikkMikor egy anya nő is!