anyai osztonAz első igazán nehéz próbatételt az első otthon töltött éjjel jelenti az anyukának. Még a szülés fájdalmai is háttérbe szorulnak, mikor a pici sírni kezd.

Hirdetés

De hogyan is érthetné meg egy ifjú anya mit szeretne a baba?

Egy másik nagyobb „baba” is ott áll a háttérben, aki szintén igényekkel rendelkezik, és bármennyire szeretne segíteni nekünk, az ő apasága is lassan alakul ki. És persze mikor máskor kezd rá a kicsi sírni? Mikor végre a fáradt szülők aludni mennének.

aNe veszítsétek el a fejeteket, reagálnotok kell, de semmi másotok nincs csak az ösztön. Ha azt érezzük, a gyerek éhes, etessük meg. Ha azt látjuk, hogy babusgatásra vágyik, akkor tegyük ezt. A hangok és az adott igények egy idő után összeállnak a fejünkben. Rájövünk, hogy bizonyos sírások mit jelentenek a picinél. Figyeljünk arra, mire hogyan reagál a baba.

Az anyai ösztön ritkán hazudik. Mindig megmondja mit kell tenni, és ha odafigyelünk, akkor egy idő után profivá válunk. Az általános éretlenségünk letisztul, kialakul a kommunikáció közöttünk.

Egy fontos dolgot mindig tarts szem előtt, az anyai ösztön ott szunnyad mindenkiben, és kellő odafigyeléssel jól fejleszthető.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .