Hirdetés

Ugye ismerjük őket? Ők azok, akik a játszótéren a legnagyobb hanggal dirigálnak mind gyereknek, mind szülőnek. Az ő gyerekük tökéletes, de nem a gyerek miatt, hanem az anyukája miatt. Nem tanácsot adnak, hanem leszólnak. Nincs bennük részvét, empátia…

Ők azok, akik ha kellene akár életük végéig is tudnának szoptatni- de persze nem kell, azonban Te aki nem szoptatsz tönkreteszed már korán a gyermeked egész életét.

Ők azok, akik az összes foltot ki tudják szedni a baba „lerókázott” rugijából. És te, aki ezzel szenvedsz egyszerűen nem vagy jó háziasszony, ennyi.

Ők azok, akiknek a családi életük is tökéletes. Imádja a férjét, naponta van köztük szexuális kapcsolat, ami olyan mint az első randin. A férje minden nap virágot visz neki. Mindezt persze 2-3 gyerek mellett. Lobogó szerelemmel néznek még egymásra. Ha te panaszkodsz, akkor rossz van nőnek is, hiszen egy férfi szerelmét a legkönnyebb megtartani. Igenis otthon is legyél manöken, éjszakára pedig válj go-go táncossá a férjed kedvéért. Nem is érti, miért csodálkozol azon, hogy a férjed elhanyagol.

Az ő gyerekeit nem kell fegyelmezni. Ellenben a Tieid neveletlenek- mint az anyjuk – persze. Az ő gyerekei soha nem hisztiztek, nem követelőztek.

Elszörnyedve néz rád, ha epret eszel, miközben még szoptatod méhednek gyümölcsét. Szinte rád ugrik, amikor engeded, hogy a gyereked a homokozóban a lapátot a szájába vegye. Mert hát a macska biztos pont odapisilt és ugye hallottál már róla, hogy mind megvakulnak, akik homokot esznek?

Az ilyen anya hirdeti, hogy csak a gyerekei számítanak. Az ő élete azért van, hogy a szent anyaság oltárán feláldozza magát. Megvetően néz rád, ha másfél évesen a gyereked bölcsibe jár, te meg dolgozol, mert mi lesz azzal a kölökkel anya nélkül. Ha mindehhez még állami is az a bölcsi és nem magán, alapítványi, Waldorf vagy legalább minimálisan alternatív, még lehet, hogy keresztet is vet. Biztosan megkérdezi, hogy ennyire szegények vagytok? Mert ő akkor sem adná állami bölcsibe – de amúgy semmilyen bölcsibe leginkább –, ha a saját szájától kellene a falatot megvonnia azért, hogy ki tudja fizetni a tandíjat. Hát nem érted, hogy a saját gyereked jövőjével játszol, ami most dől el, ebben a korban? Mi lesz így abból a gyerekből? Normális ember már nem lehet.

Ő az, aki minden anyát- és nem anyát is leszól a környezetében. Aki nem anya, azt sem kíméli, mert ebben a korban már igazán illenék szülni, hova tart ez a világ, hogy harmincéves nők még gyerektelenül szórakoznak? Előszeretettel köszörüli a nyelvét a férj nélkül tengődő nőkön, akik szerinte mind törtető ribancok minimum, és a karriert választják a helyes irány helyett. Csak egy út van számára: férj, gyerekek, anyaság. Ha valaki nem ezen jár, az minimum nem normális, és a természet rendje ellen való. Taigetosz-pozitívnak tartja azokat a nőket, akik nem adják be a derekukat a sorsuknak már húszévesen, és nem szülnek, mikor pedig nekik is ez lenne a kutyakötelességük.

Ha csak összefutsz vele is lesz oka lenézni. Az ő gyerekén jobb cuccok, vannak, jobb a babakocsija- nem is érti, hogyan teheted a gyereked egy ilyen szutyokba . A te gyereked a „jajj, szegény” gyerek, akinek mostoha sorsa van, és biztos lehetsz benne, hogy pszichológusok egész sora sem tudja majd kiterapeutázni belőle a sérüléseket, amiket most ejtesz rajta.

Ne aggódj, ne is vedd figyelembe ezeket a megjegyzéseket. Szegény gyerekei fognak megküzdeni az anyjuk „ragaszkodásával” tini és kamaszkorban…Csak sajnálni lehet őket…

Forrás: NLC

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .